SVEČANA PITA Greje dušu i telo, za sva vremena i prilike i pravo uživanje
Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.
Potrebno je
- 200 g brašna
- 90 g maslaca
- 70 ml vode
- 5 kuvanih jaja
- veza mladog luka
- 150 g šunke
Za preliv:
- 2 sveža jaja
- 200 g kisele pavlake
- 100 ml mleka
- parmezan
Priprema:
Sjedinite brašno, so, izmrvljeni puter i hladnu vodu. Potom umesite testo, a onda ga razvucite i stavite u tepsiju za tart. Zatim iseckajte šunku, pa je sjedinite s proprženim mladim lukom.
Sipajte luk i šunku preko testa, pa poređajte iseckana jaja. Sveža jaja umutite s pavlakom, mlekom i parmezanom, pa sve lepo prelijte. Zagrejte rernu na 180 stepeni oko 30 minuta.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
Komentari (0)