SOČNA SVINJSKA REBARCA, PRSTE DA POLIŽEŠ! Mesni specijalitet sa marinadom od meda i belog luka

Trpeza/ V.V.

09:32

Sezonski recepti 0

Savršen izbor za ručak.

SOČNA SVINJSKA REBARCA, PRSTE DA POLIŽEŠ! Mesni specijalitet sa marinadom od meda i belog luka
Foto: Shutterstock

Sočna svinjska rebarca

Sastojci:

2 kg svinjskih rebara

400 g meda

200 ml soja sosa

10 čenova iseckanog belog luka

2 kašike soli

1 kašika mlevenog bibera

1 kašika mlevene paprike

1 kašika mlevenog čilija

500 g krompira

300 g šargarepe

Priprema:

Rebra isecite na manje komade i stavite u plastičnu posudu sa poklopcem. Pomešajte sve ostale sastojke osim krompira i šargarepe i pola prelijte preko rebara. Istrljajte ih sa svih strana, poklopite i stavite u frižider najmanje dva sata, a najbolje da odstoje preko noći. Izvadite rebra i stavite u podmazan pleh. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite jedan sat na 180 stepeni. Tada prelijte rebra ostatkom marinade i doodajte u pleh pored njih očišćen i iseckan krompir i šargarepu (možete i bez njih). Pecite bez folije 30-40 minuta, odnosno dok meso i povrće ne omekšaju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading