SOČNA SVINJSKA REBARCA, PRSTE DA POLIŽEŠ! Mesni specijalitet sa marinadom od meda i belog luka
Savršen izbor za ručak.

Sočna svinjska rebarca
Sastojci:
2 kg svinjskih rebara
400 g meda
200 ml soja sosa
10 čenova iseckanog belog luka
2 kašike soli
1 kašika mlevenog bibera
1 kašika mlevene paprike
1 kašika mlevenog čilija
500 g krompira
300 g šargarepe
Priprema:
Rebra isecite na manje komade i stavite u plastičnu posudu sa poklopcem. Pomešajte sve ostale sastojke osim krompira i šargarepe i pola prelijte preko rebara. Istrljajte ih sa svih strana, poklopite i stavite u frižider najmanje dva sata, a najbolje da odstoje preko noći. Izvadite rebra i stavite u podmazan pleh. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite jedan sat na 180 stepeni. Tada prelijte rebra ostatkom marinade i doodajte u pleh pored njih očišćen i iseckan krompir i šargarepu (možete i bez njih). Pecite bez folije 30-40 minuta, odnosno dok meso i povrće ne omekšaju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Hitno upozorenje svemirske agencije! Preti nam katastrofa, evo zbog čega!

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)