Kremaste i sočne LAZANJE SA MESOM I DOMAĆIM KORAMA
Savršen ručak za celu porodicu
Lazanje sa mlevenim mesom
Sastojci:
Za testo:
300 g oštrog brašna
3 jaja
2 kašike hladne vode
So, maslinovo ulje
Za bolonjeze sos:
500 g pasiranog paradajza
600 g mlevene junetine
50 ml ulja
1 crni luk
2 čena belog luka
Origano, bosiljak, so, biber
Za bešamel:
600 ml mleka
50 g putera
50 g glatkog brašna
I još:
100 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Testo: U činiju sipajte brašno, napravite udubljenje i tu sipajte umućena jaja, ulje i kašičicu soli. Izmešajte i dodajte malo po malo brašna dok mesite. Treba da dobijete glatko testo. Ostavite pola sata da odstoji.
Bolonjeze: Iseckane beli i crni luk propržite na ulju da omekšaju. Dodajte meso, posolite, pobiberite i posle 15 minuta dodajte pasiran paradajz, origano i bosiljak po ukusu. Krčkajte 15 minuta.
Bešamel: Rastopite puter, dodajte brašno i mešajte da požuti, pa dodajte mleko. Mešajte dok ne provri i ne zgusne se.
Testo podelite na tri ili četiri dela u zavisnosti od veličine vašeg pleha. Na pobrašnjenoj podlozi jedan deo rastanjite u pravougaonik veličine pleha. Stavite u podmazan pleh, sipajte bešamel, pa bolonjeze. Ponovite postupak s preostalim testom i filovima. Preko treće kore stavite samo bešamel. Pecite 50 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvadite, pospite kačkavaljem i pecite još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)