Kremaste i sočne LAZANJE SA MESOM I DOMAĆIM KORAMA
Savršen ručak za celu porodicu
![lazanje](/data/images/2023-01-27/45152_lazanje-s-mesom-shutterstock-739787011_f.jpg?timestamp=1674774000)
Lazanje sa mlevenim mesom
Sastojci:
Za testo:
300 g oštrog brašna
3 jaja
2 kašike hladne vode
So, maslinovo ulje
Za bolonjeze sos:
500 g pasiranog paradajza
600 g mlevene junetine
50 ml ulja
1 crni luk
2 čena belog luka
Origano, bosiljak, so, biber
Za bešamel:
600 ml mleka
50 g putera
50 g glatkog brašna
I još:
100 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Testo: U činiju sipajte brašno, napravite udubljenje i tu sipajte umućena jaja, ulje i kašičicu soli. Izmešajte i dodajte malo po malo brašna dok mesite. Treba da dobijete glatko testo. Ostavite pola sata da odstoji.
Bolonjeze: Iseckane beli i crni luk propržite na ulju da omekšaju. Dodajte meso, posolite, pobiberite i posle 15 minuta dodajte pasiran paradajz, origano i bosiljak po ukusu. Krčkajte 15 minuta.
Bešamel: Rastopite puter, dodajte brašno i mešajte da požuti, pa dodajte mleko. Mešajte dok ne provri i ne zgusne se.
Testo podelite na tri ili četiri dela u zavisnosti od veličine vašeg pleha. Na pobrašnjenoj podlozi jedan deo rastanjite u pravougaonik veličine pleha. Stavite u podmazan pleh, sipajte bešamel, pa bolonjeze. Ponovite postupak s preostalim testom i filovima. Preko treće kore stavite samo bešamel. Pecite 50 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvadite, pospite kačkavaljem i pecite još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)