Kremaste i sočne LAZANJE SA MESOM I DOMAĆIM KORAMA
Savršen ručak za celu porodicu

Lazanje sa mlevenim mesom
Sastojci:
Za testo:
300 g oštrog brašna
3 jaja
2 kašike hladne vode
So, maslinovo ulje
Za bolonjeze sos:
500 g pasiranog paradajza
600 g mlevene junetine
50 ml ulja
1 crni luk
2 čena belog luka
Origano, bosiljak, so, biber
Za bešamel:
600 ml mleka
50 g putera
50 g glatkog brašna
I još:
100 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Testo: U činiju sipajte brašno, napravite udubljenje i tu sipajte umućena jaja, ulje i kašičicu soli. Izmešajte i dodajte malo po malo brašna dok mesite. Treba da dobijete glatko testo. Ostavite pola sata da odstoji.
Bolonjeze: Iseckane beli i crni luk propržite na ulju da omekšaju. Dodajte meso, posolite, pobiberite i posle 15 minuta dodajte pasiran paradajz, origano i bosiljak po ukusu. Krčkajte 15 minuta.
Bešamel: Rastopite puter, dodajte brašno i mešajte da požuti, pa dodajte mleko. Mešajte dok ne provri i ne zgusne se.
Testo podelite na tri ili četiri dela u zavisnosti od veličine vašeg pleha. Na pobrašnjenoj podlozi jedan deo rastanjite u pravougaonik veličine pleha. Stavite u podmazan pleh, sipajte bešamel, pa bolonjeze. Ponovite postupak s preostalim testom i filovima. Preko treće kore stavite samo bešamel. Pecite 50 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvadite, pospite kačkavaljem i pecite još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.


SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.

USKRŠNJA TORTA U OBLIKU ZECA Poslastica sa kokosom koju će zbog izgleda deca voleti
Lagana i kremasta, savršena za dečije rođendane i bitne datume.

USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima
Bogat mlekom, puterom i jajima, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)