Kremaste i sočne LAZANJE SA MESOM I DOMAĆIM KORAMA

Trpeza/ V.V.

12:00

Sezonski recepti 0

Savršen ručak za celu porodicu

lazanje
Shutterstock

Lazanje sa mlevenim mesom

Sastojci:

Za testo:

300 g oštrog brašna

3 jaja

2 kašike hladne vode

So, maslinovo ulje

Za bolonjeze sos:

500 g pasiranog paradajza

600 g mlevene junetine

50 ml ulja

1 crni luk

2 čena belog luka

Origano, bosiljak, so, biber

Za bešamel:

600 ml mleka

50 g putera

50 g glatkog brašna

I još:

100 g rendanog kačkavalja

Priprema:

Testo: U činiju sipajte brašno, napravite udubljenje i tu sipajte umućena jaja, ulje i kašičicu soli. Izmešajte i dodajte malo po malo brašna dok mesite. Treba da dobijete glatko testo. Ostavite pola sata da odstoji.

Bolonjeze: Iseckane beli i crni luk propržite na ulju da omekšaju. Dodajte meso, posolite, pobiberite i posle 15 minuta dodajte pasiran paradajz, origano i bosiljak po ukusu. Krčkajte 15 minuta.

Bešamel: Rastopite puter, dodajte brašno i mešajte da požuti, pa dodajte mleko. Mešajte dok ne provri i ne zgusne se.

Testo podelite na tri ili četiri dela u zavisnosti od veličine vašeg pleha. Na pobrašnjenoj podlozi jedan deo rastanjite u pravougaonik veličine pleha. Stavite u podmazan pleh, sipajte bešamel, pa bolonjeze. Ponovite postupak s preostalim testom i filovima. Preko treće kore stavite samo bešamel. Pecite 50 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvadite, pospite kačkavaljem i pecite još 10 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading