BRZINSKI DORUČAK OD 1 SASTOJKA! Fantastično mekane lepinje iz tiganja
Pecivo koje ide i uz slatke i uz slane namaze.
Brze lepinje
Sastojci:
300 g mekog brašna
200 ml ključale vode
prstohvat soli
Priprema:
U činiju sipajte vodu, so, brašno i mešajte da se sjedine. Umesite testo i podelite na 8 loptica. Pokrijte krpom i ostavite 5 minuta. Zatim razvucite oklagijom u krug debljine 3 mm. U tiganj sipajte ulje dubine oko jedan centimetar i kad se zagreje pržite jednu po jednu lepinjicu jer su velike. Dok s eprži prelivajte je vrelim uljem iz tiganja pomoću kašike. Kada nadođe i dobije smeđu boje s donje strane, okrenite je na drugu stranu. Prženje traje oko 15 sekundi s jedne strane. Mogu se jesti sa sirom, džemom ili već po želji.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)