MEKANE LEPINJE IZ TIGANJA Odličan doručak za vikend, može biti slan ili sladak

Trpeza/ V.V.

07:30

Bakina vanglica 0

Ove divne lepinjice možete da jedete za doručak, večeru ili užinu.

MEKANE LEPINJE IZ TIGANJA Odličan doručak za vikend, može biti slan ili sladak
Shutterstock

Sastojci:

500 g brašna

20 g svežeg kvasca

2 kašike ulja

350 ml mlake vode

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

ulje za prženje

Priprema:

U činiji pomešajte mlaku vodu, šećer, ulje, kvasac. Postepeno dodajte brašno i posolite. Zamesite meko testo, poklopite i ostavite da naraste duplo. Nadošlo testo premesite i napravite loptice. Pokrijte ih da odstoje dok se ulje zagreje. Od svake loptice rukama napravite oblik pljeskavice i pržite sa obe strane na vrelom ulju dok ne porumeni sa obe strane.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading