SAVRŠENO JELO Predivan gulaš od pečuraka, ima i saft da se hleb umače!
Za ljubitelje šampinjona ukusan obrok.
Gulaš od pečuraka
Sastojci:
1 kg šampinjona
400 ml soka od paradajza
3 glavice crnog luka
1 kašika mlevene paprike
1 kašičica biljne mešavine začina
½ kašičice bibera
1/2 kašičice soli
Priprema:
Crni luk iseckajte na kockice, a šampinjone na listiće. Na zagrejanom ulju prodinstajte luk da omekša, pa dodajte šampinjone i dinstati dok omekšaju uz povremeno mešanje. Dodajte začine i sok od paradajza. Dinstati još 10-15 minuta uz povremeno mešanje, tečnost treba da se zgusne. Ukoliko je gulaš previše tečan, dodajte kašiku brašna i promešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima!
Perkelt je mađarski specijalitet koji je malo gušći od gulaša.
RUČAK IDEALAN ZA VREME POSTA Gulaš od pečuraka je najukusniji obrok
Pravićete ga i kad nije post.
RUČAK ZA ČISTU DESETKU! Gulaš od pečuraka je uvek pravi izbor
Neka vas oduševi ovaj prekrasan ukus.
ĆURETINA UPAKOVANA U SLANINU Neobičan i neverovatno ukusan rolat od mesa
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće, a odličan je i sutradan.
NAJBRŽI TIRAMISU Treba vam samo 5 minuta, a svi će vam tražiti recept
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
OČISTITE RERNU BRZO I LAKO Bez hemije i struganja satima, a sijaće se kao nova
Lak način za čišćenje rerne bez hemije, uz pomoć sode bikarbone i sirćeta.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
Komentari (0)