RUČAK ZA ČISTU DESETKU! Gulaš od pečuraka je uvek pravi izbor
Neka vas oduševi ovaj prekrasan ukus.
Gulaš od gljiva
Sastojci:
1 kg mešanih pečuraka
2 glavice crvenog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
10 g celera
2 lista lovora
2 kašičice slatke paprike
1 čili papričica
1 dl pasiranog paradajza
30 ml belog vina
so, biber
maslinovo ulje
1 l povrtnog temeljca
peršun
2 kašičice pavlake
Priprema:
Pripremite gljive: očistite ih i isecite. Ako radite s bukovačama i šampinjonima, onda bukovače izrežite na trake, a šampinjone na četvrtine. Luk isecite što sitnije, šargarepu i celer narendajte što sitnije možete. Na vrućem ulju dinastajte luk dok ne postane staklast. Dodajte mu rendanu šargarepu i celer, zalijte s malo
temeljca i pustite da se dinsta 10 minuta. Nakon toga dodajte dva lista suvog lovora, te dva čena protisnutog ili sitno seckanog belog luka, pa dinstajte još jedno 2-3 minuta. U pripremljenu smesu dodajte mešavinu pečuraka, zalijte s još malo temeljca i poklopljeno dinstajte na srednje jakoj vatri 10 minuta. Nakon toga, dodajte čili prah (onoliko koliko volite ljuto, ali nemojte previše zaljutiti), dve kašičice slatke paprike i 1 dl pasiranog paradajza. Posolite, pobiberite i dinstajte još jedno 30 minuta. Pred kraj kuvanja dodajte 30 ml
vina i pustite da kuva dok alkohol ne ispari, otprilike 10 minuta. Nakon toga, u gulaš dodajte sitno seckani list peršuna. Skinite s vatre i pustite da odstoji još 10 minuta poklopljeno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Nećete moći da joj odolite.
NE MOŽE BITI UKUSNIJI Recept za ovaj gulaš ćete dobro zapisati!
Tražićete tanjir više.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)