RUČAK ZA ČISTU DESETKU! Gulaš od pečuraka je uvek pravi izbor

Alo.rs

12:00

Bakina vanglica 0

Neka vas oduševi ovaj prekrasan ukus.

RUČAK ZA ČISTU DESETKU! Gulaš od pečuraka je uvek pravi izbor
Shutterstock

Gulaš od gljiva

Sastojci:

1 kg mešanih pečuraka

2 glavice crvenog luka

2 čena belog luka

1 šargarepa

10 g celera

2 lista lovora

2 kašičice slatke paprike

1 čili papričica

1 dl pasiranog paradajza

30 ml belog vina

so, biber

maslinovo ulje

1 l povrtnog temeljca

peršun

2 kašičice pavlake

Priprema:

Pripremite gljive: očistite ih i isecite. Ako radite s bukovačama i šampinjonima, onda bukovače izrežite na trake, a šampinjone na četvrtine. Luk isecite što sitnije, šargarepu i celer narendajte što sitnije možete. Na vrućem ulju dinastajte luk dok ne postane staklast. Dodajte mu rendanu šargarepu i celer, zalijte s malo
temeljca i pustite da se dinsta 10 minuta. Nakon toga dodajte dva lista suvog lovora, te dva čena protisnutog ili sitno seckanog belog luka, pa dinstajte još jedno 2-3 minuta. U pripremljenu smesu dodajte mešavinu pečuraka, zalijte s još malo temeljca i poklopljeno dinstajte na srednje jakoj vatri 10 minuta. Nakon toga, dodajte čili prah (onoliko koliko volite ljuto, ali nemojte previše zaljutiti), dve kašičice slatke paprike i 1 dl pasiranog paradajza. Posolite, pobiberite i dinstajte još jedno 30 minuta. Pred kraj kuvanja dodajte 30 ml
vina i pustite da kuva dok alkohol ne ispari, otprilike 10 minuta. Nakon toga, u gulaš dodajte sitno seckani list peršuna. Skinite s vatre i pustite da odstoji još 10 minuta poklopljeno.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading