RUČAK ZA ČISTU DESETKU! Gulaš od pečuraka je uvek pravi izbor
Neka vas oduševi ovaj prekrasan ukus.
Gulaš od gljiva
Sastojci:
1 kg mešanih pečuraka
2 glavice crvenog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
10 g celera
2 lista lovora
2 kašičice slatke paprike
1 čili papričica
1 dl pasiranog paradajza
30 ml belog vina
so, biber
maslinovo ulje
1 l povrtnog temeljca
peršun
2 kašičice pavlake
Priprema:
Pripremite gljive: očistite ih i isecite. Ako radite s bukovačama i šampinjonima, onda bukovače izrežite na trake, a šampinjone na četvrtine. Luk isecite što sitnije, šargarepu i celer narendajte što sitnije možete. Na vrućem ulju dinastajte luk dok ne postane staklast. Dodajte mu rendanu šargarepu i celer, zalijte s malo
temeljca i pustite da se dinsta 10 minuta. Nakon toga dodajte dva lista suvog lovora, te dva čena protisnutog ili sitno seckanog belog luka, pa dinstajte još jedno 2-3 minuta. U pripremljenu smesu dodajte mešavinu pečuraka, zalijte s još malo temeljca i poklopljeno dinstajte na srednje jakoj vatri 10 minuta. Nakon toga, dodajte čili prah (onoliko koliko volite ljuto, ali nemojte previše zaljutiti), dve kašičice slatke paprike i 1 dl pasiranog paradajza. Posolite, pobiberite i dinstajte još jedno 30 minuta. Pred kraj kuvanja dodajte 30 ml
vina i pustite da kuva dok alkohol ne ispari, otprilike 10 minuta. Nakon toga, u gulaš dodajte sitno seckani list peršuna. Skinite s vatre i pustite da odstoji još 10 minuta poklopljeno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Nećete moći da joj odolite.
NE MOŽE BITI UKUSNIJI Recept za ovaj gulaš ćete dobro zapisati!
Tražićete tanjir više.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)