RUČAK ZA ČISTU DESETKU! Gulaš od pečuraka je uvek pravi izbor
Neka vas oduševi ovaj prekrasan ukus.

Gulaš od gljiva
Možda vas zanima:

TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Nećete moći da joj odolite.

NE MOŽE BITI UKUSNIJI Recept za ovaj gulaš ćete dobro zapisati!
Tražićete tanjir više.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
Sastojci:
1 kg mešanih pečuraka
2 glavice crvenog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
10 g celera
2 lista lovora
2 kašičice slatke paprike
1 čili papričica
1 dl pasiranog paradajza
30 ml belog vina
so, biber
maslinovo ulje
1 l povrtnog temeljca
peršun
2 kašičice pavlake
Priprema:
Pripremite gljive: očistite ih i isecite. Ako radite s bukovačama i šampinjonima, onda bukovače izrežite na trake, a šampinjone na četvrtine. Luk isecite što sitnije, šargarepu i celer narendajte što sitnije možete. Na vrućem ulju dinastajte luk dok ne postane staklast. Dodajte mu rendanu šargarepu i celer, zalijte s malo
temeljca i pustite da se dinsta 10 minuta. Nakon toga dodajte dva lista suvog lovora, te dva čena protisnutog ili sitno seckanog belog luka, pa dinstajte još jedno 2-3 minuta. U pripremljenu smesu dodajte mešavinu pečuraka, zalijte s još malo temeljca i poklopljeno dinstajte na srednje jakoj vatri 10 minuta. Nakon toga, dodajte čili prah (onoliko koliko volite ljuto, ali nemojte previše zaljutiti), dve kašičice slatke paprike i 1 dl pasiranog paradajza. Posolite, pobiberite i dinstajte još jedno 30 minuta. Pred kraj kuvanja dodajte 30 ml
vina i pustite da kuva dok alkohol ne ispari, otprilike 10 minuta. Nakon toga, u gulaš dodajte sitno seckani list peršuna. Skinite s vatre i pustite da odstoji još 10 minuta poklopljeno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)