RUČAK IDEALAN ZA VREME POSTA Gulaš od pečuraka je najukusniji obrok
Pravićete ga i kad nije post.
Posni gulaš
Sastojci:
800 g šampinjona
400 g praziluka
4 čena belog luka
1 šargarepa
peršun
1/2 veze lišća peršuna
2-3 prstohvata majčine dušice
1/2 kašičice karija
2 kašike aleve paprike
0,5 dl paradajz-soka
0,5 dl crnog vina
5 suvih šljiva
so i biber
Priprema:
Na malo ulja izdinstajte iseckan praziluk, a kad počne da dobija boju, dodajte mu narendanu šargarepu i koren peršuna, sitno seckan list peršuna, gnječen beli luk i oko 5 suvih šljiva prepolovljenih napola. Sve
dinstajte dok ne omekša. Na povrće dodajte šampinjone krupnije sečene dinstajte s dodatkom vode oko 10 minuta, nalijte vodom tek da poklopi povrće, posolite, pobiberite, pospite slatkom mlevenom paprikom,
majčinom dušicom, karijem, pa dodajte sok od paradajza. Kada su gljive omekšale, nakon oko 10 minuta, dodajte crno vino i krčkajte da ispari alkohol nekoliko minuta, proverite slanost i dosolite po potrebi. Pre služenja gulašu možete dodati i koju kap jabukovog sirćeta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Nećete moći da joj odolite.
NE MOŽE BITI UKUSNIJI Recept za ovaj gulaš ćete dobro zapisati!
Tražićete tanjir više.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)