RUČAK IDEALAN ZA VREME POSTA Gulaš od pečuraka je najukusniji obrok
Pravićete ga i kad nije post.
Posni gulaš
Sastojci:
800 g šampinjona
400 g praziluka
4 čena belog luka
1 šargarepa
peršun
1/2 veze lišća peršuna
2-3 prstohvata majčine dušice
1/2 kašičice karija
2 kašike aleve paprike
0,5 dl paradajz-soka
0,5 dl crnog vina
5 suvih šljiva
so i biber
Priprema:
Na malo ulja izdinstajte iseckan praziluk, a kad počne da dobija boju, dodajte mu narendanu šargarepu i koren peršuna, sitno seckan list peršuna, gnječen beli luk i oko 5 suvih šljiva prepolovljenih napola. Sve
dinstajte dok ne omekša. Na povrće dodajte šampinjone krupnije sečene dinstajte s dodatkom vode oko 10 minuta, nalijte vodom tek da poklopi povrće, posolite, pobiberite, pospite slatkom mlevenom paprikom,
majčinom dušicom, karijem, pa dodajte sok od paradajza. Kada su gljive omekšale, nakon oko 10 minuta, dodajte crno vino i krčkajte da ispari alkohol nekoliko minuta, proverite slanost i dosolite po potrebi. Pre služenja gulašu možete dodati i koju kap jabukovog sirćeta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Nećete moći da joj odolite.
NE MOŽE BITI UKUSNIJI Recept za ovaj gulaš ćete dobro zapisati!
Tražićete tanjir više.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)