RUČAK IDEALAN ZA VREME POSTA Gulaš od pečuraka je najukusniji obrok
Pravićete ga i kad nije post.

Posni gulaš
Možda vas zanima:

TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Nećete moći da joj odolite.

NE MOŽE BITI UKUSNIJI Recept za ovaj gulaš ćete dobro zapisati!
Tražićete tanjir više.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
Sastojci:
800 g šampinjona
400 g praziluka
4 čena belog luka
1 šargarepa
peršun
1/2 veze lišća peršuna
2-3 prstohvata majčine dušice
1/2 kašičice karija
2 kašike aleve paprike
0,5 dl paradajz-soka
0,5 dl crnog vina
5 suvih šljiva
so i biber
Priprema:
Na malo ulja izdinstajte iseckan praziluk, a kad počne da dobija boju, dodajte mu narendanu šargarepu i koren peršuna, sitno seckan list peršuna, gnječen beli luk i oko 5 suvih šljiva prepolovljenih napola. Sve
dinstajte dok ne omekša. Na povrće dodajte šampinjone krupnije sečene dinstajte s dodatkom vode oko 10 minuta, nalijte vodom tek da poklopi povrće, posolite, pobiberite, pospite slatkom mlevenom paprikom,
majčinom dušicom, karijem, pa dodajte sok od paradajza. Kada su gljive omekšale, nakon oko 10 minuta, dodajte crno vino i krčkajte da ispari alkohol nekoliko minuta, proverite slanost i dosolite po potrebi. Pre služenja gulašu možete dodati i koju kap jabukovog sirćeta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)