JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima!

Vesna Vukadinović

13:00

Kulinarski globus 0

Perkelt je mađarski specijalitet koji je malo gušći od gulaša.

JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima!
Shutterstock

Sastojci:

500 g junetine

3 glavice crnog luka

2 kašičice mlevene paprike

1 šargarepa

1 kašika brašna

1 kisela pavlaka (180 ml)

100 ml tople vode

Priprema:
Meso iseći na kocke veličine zalogaja. Luk sitno iseckati i izdinstati na zagrejanom ulju. Dodati iseckanu šargarepu i dinstati dva minuta. Dodati meso, posoliti po ukusu, dodati mlevenu papriku, poklopiti i dinstati na tihoj vatri. Kada upije sok koje meso pusti, dolivati po malo vode dok meso ne omekša. Brašno razmutiti sa malo hladne vode, dodati u gulaš, promešati i kuvati još 10 minuta. Na kraju umešati pavlaku. Poslužite sa kuvanom testeninom ili pireom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading