JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima!
Perkelt je mađarski specijalitet koji je malo gušći od gulaša.
![JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima!](/data/images/2023-06-28/58080_madarski-gulas-perkelt-shutterstock-1434770384_f.jpg?timestamp=1687903200)
Sastojci:
500 g junetine
3 glavice crnog luka
2 kašičice mlevene paprike
1 šargarepa
1 kašika brašna
1 kisela pavlaka (180 ml)
100 ml tople vode
Priprema:
Meso iseći na kocke veličine zalogaja. Luk sitno iseckati i izdinstati na zagrejanom ulju. Dodati iseckanu šargarepu i dinstati dva minuta. Dodati meso, posoliti po ukusu, dodati mlevenu papriku, poklopiti i dinstati na tihoj vatri. Kada upije sok koje meso pusti, dolivati po malo vode dok meso ne omekša. Brašno razmutiti sa malo hladne vode, dodati u gulaš, promešati i kuvati još 10 minuta. Na kraju umešati pavlaku. Poslužite sa kuvanom testeninom ili pireom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![hrana](/data/images/2023-09-14/62347_snicle-shutterstock-466644863_f.jpg)
RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-08-23/61368_shutterstock-1603805470_f.jpg)
LESKOVAČKA MUĆKALICA Tradicionalno jelo od mesa i povrća, savršen izbor za vrele dane!
Mućkalica može da se jede za bilo koji obrok.
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-08-23/61362_gulas-shutterstock-198853892_f.jpg)
SVINJSKI GULAŠ SA SLANINOM Sočni zalogaji od mesa u ukusnom saftu od piva, imaćete ručak za dva dana!
Gulaš poslužite uz pire krompir ili kuvanu testeninu i sezonsku salatu.
![ražnjići](/data/images/2023-08-21/61296_raznjici-pileci-meso-shutterstock-597501527_f.jpg)
SOČNI PILEĆI RAŽNJIĆI S POVRĆEM Rapsodija letnjih ukusa stiže iz tiganja za pola sata!
U toplim danima svima se jede lagana hrana. Ovi ražnjići su pravi izbor. Zasitiće vas, a jelo je zdravo.
![kazandibi](/data/images/2024-07-08/93338_shutterstock-727188481_f.jpg)
KAZANDIBI Probajte i uverite se zašto ceo kontinent obožava turski puding
Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.
![brigadero](/data/images/2024-06-27/92231_shutterstock-2405218737_f.jpg)
BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima
Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.
![meksička supa od kukuruza](/data/images/2024-06-26/92151_shutterstock-2433915299_f.jpg)
MEKSIČKA SUPA OD KUKURUZA Krepi organizam u trenu, a budi sva čula
Drugačija i aromatična, za pravo uživanje.
![cureki](/data/images/2024-06-24/91871_cureki_f.jpg)
CUREKI Grčka pletenica za prave sladokusce, a klasik bez premca
Idealna za doručak ili užinu, prste da poližete.
![samosa](/data/images/2024-06-12/90536_shutterstock-2159316021_f.jpg)
SAMOSA Indijski hrskavi specijalitet u spoju sa sočnim punjenjem, koji nestaje sa stola odmah
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)