NAUKUSNIJE PUNJENE PEČURKE Idealne su za laganu večeru ali i za elegantni ručak
Kuhinja će vam zamirisati vrlo brzo.
Punjene pečurkice
Sastojci:
250 g pečuraka
3 čena belog luka
1/2 kašike mlevenog crnog luka
225 g krem-sira
60 g rednanog parmezana
225 g slanine
60 g mocarele
so, biber
Priprema:
Pečurke operite, osušite, pa odvojite kapice od drški. Na ulju propržite sitno seckani beli luk, a potom i iseckane drškice. Mešajte sve vreme da ne bi zagorelo. Sklonite, prohladite, te pomešajte sa krem-sirom, slaninom, parmezanom, biberom, lukom u prahu. Svaku kapicu filujte i ređajte na tepsiju. Odozgo pospite rendanom mocarelom i pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
SAVRŠEN I BRZ RUČAK Pileći file punjen pečurkama je božanstveno jelo!
Mogu ga napraviti i zaposlene žene.
ČUVENA SUPA BALTIKA Krem jelo od pečuraka i SLANINICE morate da napravite
Grijbu srijuba je ukusan obrok.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)