Pica s prizvukom ljubavi za zajednički ručak pun nežnosti
Pretvorite običnu picu u srcoliku slast sa daškom ljutine za povećanje strasti.
Pica na dar
SASTOJCI:
Za testo:
20 g kvasca
150 ml vode
50 ml mleka
4 kašike ulja
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
370 g brašna
Za nadev:
80 g peperoni/kulen/sremska
200 ml kečapa
100 g pečuraka
300 g rendanog kačkavalja
origano
PRIPREMA:
U vanglicu stavite kvasac, tolpo mleko, toplu vodu, šećer i ulje. Promešate da se kvasac istopi. Kada se kvasac istopio dodajete so, brašno i mesite dok ne dobijete lepo sjedinjenu lopticu. Testo ostavite da nadolazi oko 30 minuta. Premesite testo i razvucite ga, pa izrežite u obliku srca. Iseckajte pečurke, narendajte kačkavalj. Sipajte kečap na testo, pospite origano i poređajte pečurke. Stavite picu u rernu zagrejanu na maximalnu temperaturu i pecite 4 - 6 minuta. Izvadite iz rerne pa stavite kačkavalj i kobasicu. Vratite u rernu još 4 - 5 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)