Pica s prizvukom ljubavi za zajednički ručak pun nežnosti

alo.rs/I. V.

10:01

Sezonski recepti 0

Pretvorite običnu picu u srcoliku slast sa daškom ljutine za povećanje strasti.

Pica s prizvukom ljubavi za zajednički ručak pun nežnosti
Shutterstock

 

Pica na dar

SASTOJCI:

Za testo:

20 g kvasca

150 ml vode

50 ml mleka

4 kašike ulja

1 kašičica šećera

1/2 kašičice soli

370 g brašna

Za nadev:

80 g peperoni/kulen/sremska

200 ml kečapa

100 g pečuraka

300 g rendanog kačkavalja

origano

PRIPREMA:  

U vanglicu stavite kvasac, tolpo mleko, toplu vodu, šećer i ulje. Promešate da se kvasac istopi. Kada se kvasac istopio dodajete so, brašno i mesite dok ne dobijete lepo sjedinjenu lopticu. Testo ostavite da nadolazi oko 30 minuta. Premesite testo i razvucite ga, pa  izrežite u obliku srca. Iseckajte pečurke, narendajte kačkavalj. Sipajte kečap na testo, pospite origano i poređajte pečurke. Stavite picu u rernu zagrejanu na maximalnu temperaturu i pecite 4 - 6 minuta. Izvadite iz rerne pa stavite kačkavalj i kobasicu. Vratite u rernu još 4 - 5 minuta.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading