Pica s prizvukom ljubavi za zajednički ručak pun nežnosti
Pretvorite običnu picu u srcoliku slast sa daškom ljutine za povećanje strasti.
Pica na dar
SASTOJCI:
Za testo:
20 g kvasca
150 ml vode
50 ml mleka
4 kašike ulja
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
370 g brašna
Za nadev:
80 g peperoni/kulen/sremska
200 ml kečapa
100 g pečuraka
300 g rendanog kačkavalja
origano
PRIPREMA:
U vanglicu stavite kvasac, tolpo mleko, toplu vodu, šećer i ulje. Promešate da se kvasac istopi. Kada se kvasac istopio dodajete so, brašno i mesite dok ne dobijete lepo sjedinjenu lopticu. Testo ostavite da nadolazi oko 30 minuta. Premesite testo i razvucite ga, pa izrežite u obliku srca. Iseckajte pečurke, narendajte kačkavalj. Sipajte kečap na testo, pospite origano i poređajte pečurke. Stavite picu u rernu zagrejanu na maximalnu temperaturu i pecite 4 - 6 minuta. Izvadite iz rerne pa stavite kačkavalj i kobasicu. Vratite u rernu još 4 - 5 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)