Pica s prizvukom ljubavi za zajednički ručak pun nežnosti
Pretvorite običnu picu u srcoliku slast sa daškom ljutine za povećanje strasti.
Pica na dar
SASTOJCI:
Za testo:
20 g kvasca
150 ml vode
50 ml mleka
4 kašike ulja
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
370 g brašna
Za nadev:
80 g peperoni/kulen/sremska
200 ml kečapa
100 g pečuraka
300 g rendanog kačkavalja
origano
PRIPREMA:
U vanglicu stavite kvasac, tolpo mleko, toplu vodu, šećer i ulje. Promešate da se kvasac istopi. Kada se kvasac istopio dodajete so, brašno i mesite dok ne dobijete lepo sjedinjenu lopticu. Testo ostavite da nadolazi oko 30 minuta. Premesite testo i razvucite ga, pa izrežite u obliku srca. Iseckajte pečurke, narendajte kačkavalj. Sipajte kečap na testo, pospite origano i poređajte pečurke. Stavite picu u rernu zagrejanu na maximalnu temperaturu i pecite 4 - 6 minuta. Izvadite iz rerne pa stavite kačkavalj i kobasicu. Vratite u rernu još 4 - 5 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)