TAJNA JE U JEDNOM SASTOJKU Pravi recept za testo za picu, vazdušasto i hrskavo
Pomoću ove namirnice vaše testo za picu će biti savršeno. Najbolje bi bilo, da ukoliko imate vremena, zamesite testo i ostavite ga da odstoji u frižideru celu noć
Sastojci:
- 250 ml jogurta
- 600 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 100 ml ulja
- 50 ml vode
- 1 kašičica soli
- prstohvat šećera
Priprema:
U manju šerpu ili džezvu sipajte jogurt, pa ga zagrejte tako da bude mlak. Sklonite posudu sa ringle, pa jogurt sipajte u posudu zajedno sa kvascem, šećerom, vodom i jednom kašikom brašna. Sve pomešajte i ostavite da se kvasac
aktivira 15 minuta. Prekrijte posudu krpom ili aluminijumskom folijom. Kada kvasac naraste, dodajte ulje i so, pomešajte, a onda malo po malo dodajte brašno. Umesite testo, da bude takvo da se odvaja od zidova posude.
Možda vas zanima:
PREUKUSNO REMEK DELO Orginalni recept, Napuljska pica od tankog i hrskavog testa premazanog sosom od paradajza, sirom mocarelom i svežim bosiljkom
Prva pica napravljena je u Napulju u čast kraljice Margarite Savojske pre više od 120 godina
PICA IZ TIGANJA Nešto najjednostavnije što možete da napravite ovog vikenda, a garantovano će oduševiti ukućane
Za dodatnu hrskavost, pre nego što stavite tortilju u tiganj, lagano je prepecite 1 minut...
IDEALNO ZA DORUČAK ILI VEČERU Rolovane viršle sa kačkavaljem, neverovatno ukusna kombinacija
Odlično pecivo, koje ćete iznova i iznova praviti
RECEPT KAKAV STE UVEK TRAŽILI Mantije sa prazilukom i krompirom, ono kad se jelo podigne na viši nivo
Priredite ukućanima iznenađenje, dočekajte goste, biće vam zahvalni na savršenom zalogaju
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)