JEFTINO A NE OSTAJE BRDO SUDOVA Guštajte u slast brzinsko jelo s tunjevinom iz konzerve

alo.rs/I. V.

07:01

Sezonski recepti 0

Iskoristite svu čar morske kuhinje u ovom brzinskom jelu.

špagete u bolonjeze sosu
Shutterstock

 

Špageti s tunjevinom
Sastojci:

140 g tunjevine iz konzerve

300 g kuvanog kukuruza (može i iz konzerve) 

400 g paradajz apelata 

7 čeri paradajza

10 maslina

1 crveni luk

3 čena belog luka

so, biber

maslinovo ulje

origano

bosiljak

300 g špagete

Priprema:

Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Ocedite ulje iz konzerve tunjevine u činiju i na njemu propržite iseckani crni i beli luk, bosiljak, origano i čeri paradajz isečen na pola. Dodajte pelat, lagano ga izgnječite varjačom i ostavite da se dinsta na laganoj vatri 10 minuta. Posolite i pobiberite. Posle 10 minuta dodajte kukuruz, tunjevinu i masline i dinstajte još 5 minuta. Dodajte špagete u sos, dobro promešajte i poslužite tople.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading