ODLIČAN POSNI OBROK Tuna špageti možete poneti i na posao, praktično je za poneti
Brzo se pravi.
Tuna špageti
Sastojci:
500 g špageta
2 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
1 šaka seckanog peršuna
malo sušene ljute papričice
450 g paradajz peleta
250 g tunjevine
1 kašičica šećera
1 kašika sušenog origana
so i biber
Priprema:
Stavite veliku posudu sa vodom da provri i kuvajte špagete 2 minuta kraće nego što je na pakovanju preporučeno. Tako će biti al dente. Dok se špageti kuvaju, zagrejte ulje na umerenoj vatri, pa dodajte beli luk, peršun i papričicu i pržite 1 minut. Dodajte paradajz iz konzerve, ovlaš ga iseckajte, pa dodajte šećer, bosiljak i biber. Kuvajte 5 minuta. Dodajte tunu, promešajte sos i isključite šporet. Sačuvajte šoljicu vode u kojoj su se špageti kuvali, a testeninu procedite. Dodajte špagete u šerpu sa sosom, promešajte i sipajte
malo vode koju ste sačuvali, procenite da ne razredite sos previše. Kuvajte minut, iznesite na sto i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJKREMASTIJA PASTA SA SPANAĆEM Brza večera koja će se klincima baš dopasti
Obrok za samo nekoliko minuta.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatičan i mirisan, a kao stvoren za početak jeseni
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete moći da ostanete na samo jednom tanjiru.
RIBLJA PAŠTETA Aromatični namaz mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
KREM MED Savršeni namaz za palačinke od samo 1 sastojka, a budi sva čula
Kremast i neodoljiv, oduševiće i one izbirljive.
DŽEM OD SMOKAVA S VANILOM Neodoljivi spoj različitih ukusa oboriće s nogu i one najizbirljivije
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
NAJLEPŠI DŽEM OD BRESAKA Gotov za pola sata, a ukusa koji priča priče
Potpuno prirodan, obožavaće svi koji ga budu probali.
Komentari (0)