ODLIČAN POSNI OBROK Tuna špageti možete poneti i na posao, praktično je za poneti
Brzo se pravi.
Tuna špageti
Sastojci:
500 g špageta
2 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
1 šaka seckanog peršuna
malo sušene ljute papričice
450 g paradajz peleta
250 g tunjevine
1 kašičica šećera
1 kašika sušenog origana
so i biber
Priprema:
Stavite veliku posudu sa vodom da provri i kuvajte špagete 2 minuta kraće nego što je na pakovanju preporučeno. Tako će biti al dente. Dok se špageti kuvaju, zagrejte ulje na umerenoj vatri, pa dodajte beli luk, peršun i papričicu i pržite 1 minut. Dodajte paradajz iz konzerve, ovlaš ga iseckajte, pa dodajte šećer, bosiljak i biber. Kuvajte 5 minuta. Dodajte tunu, promešajte sos i isključite šporet. Sačuvajte šoljicu vode u kojoj su se špageti kuvali, a testeninu procedite. Dodajte špagete u šerpu sa sosom, promešajte i sipajte
malo vode koju ste sačuvali, procenite da ne razredite sos previše. Kuvajte minut, iznesite na sto i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJKREMASTIJA PASTA SA SPANAĆEM Brza večera koja će se klincima baš dopasti
Obrok za samo nekoliko minuta.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)