ODLIČAN POSNI OBROK Tuna špageti možete poneti i na posao, praktično je za poneti
Brzo se pravi.
Tuna špageti
Sastojci:
500 g špageta
2 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
1 šaka seckanog peršuna
malo sušene ljute papričice
450 g paradajz peleta
250 g tunjevine
1 kašičica šećera
1 kašika sušenog origana
so i biber
Priprema:
Stavite veliku posudu sa vodom da provri i kuvajte špagete 2 minuta kraće nego što je na pakovanju preporučeno. Tako će biti al dente. Dok se špageti kuvaju, zagrejte ulje na umerenoj vatri, pa dodajte beli luk, peršun i papričicu i pržite 1 minut. Dodajte paradajz iz konzerve, ovlaš ga iseckajte, pa dodajte šećer, bosiljak i biber. Kuvajte 5 minuta. Dodajte tunu, promešajte sos i isključite šporet. Sačuvajte šoljicu vode u kojoj su se špageti kuvali, a testeninu procedite. Dodajte špagete u šerpu sa sosom, promešajte i sipajte
malo vode koju ste sačuvali, procenite da ne razredite sos previše. Kuvajte minut, iznesite na sto i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJKREMASTIJA PASTA SA SPANAĆEM Brza večera koja će se klincima baš dopasti
Obrok za samo nekoliko minuta.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)