KAKO DA NAJBRŽE ODLEDITE MESO Ovo su pravilni načini koji mu ne menjaju ukus i miris

Trpeza/ V.V.

21:33

Sezonski recepti 0

Ručak može brzo da bude gotov ako imate sveže meso. Ali kada treba da ga odledite, to može da potraje. Zato je dobro znati najbrže načine, ali i one koji su zdravi.

KAKO DA NAJBRŽE ODLEDITE MESO Ovo su pravilni načini koji mu ne menjaju ukus i miris
Shutterstock

* U mikrotalasnoj za 10 minuta: Najbrže će se na ovaj način odlediti manji komadi, kao što su pileće grudi. Ako mikrotalasna nema opciju odmrzavanja, uključite je na nisku temperaturu i ostavite meso da omekša. Posle toga meso odmah upotrebite.

* U hladnoj vodi za 1 sat: Ovo je najbolji način za zdravo odmrzavanje mesa bez korišćenja mikrotalasne. Stavite meso u plastičnu kesu, istisnite vazduh i vežite dobro kesu da ne propusti vodu. Potopite je u činiju sa hladnom vodom. Posle pola sata promenite vodu. Manji komadi mesa, od oko pola kilograma, odlediće se za manje od jedan sat, dok će za veće komade, od 1-2 kkg biti potrebno nešto više od dva sata.

* Kuvajte zaleđeno meso: Kada žurite, kuvajte jelo sa zaleđenim mesom. Potpuno je bezbedno da tako spremate zaleđenu piletinu, ćuretinu, pržite šnicle. Jedino će biti potrebno oko 50 odsto više vremena da se meso skuva ili ispeče i neće moći da ima hrskavu koricu.

* Nikako na sobnoj temperaturi: Nije bezbedno da se meso odleđuje u toploj vodi niti da se ostavi na radnoj površini u kuhinji dok se ne odledi. Kada stoji van frižidera duže od dva sata, može da se pokvari.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading