KAKO DA NAJBRŽE ODLEDITE MESO Ovo su pravilni načini koji mu ne menjaju ukus i miris
Ručak može brzo da bude gotov ako imate sveže meso. Ali kada treba da ga odledite, to može da potraje. Zato je dobro znati najbrže načine, ali i one koji su zdravi.
* U mikrotalasnoj za 10 minuta: Najbrže će se na ovaj način odlediti manji komadi, kao što su pileće grudi. Ako mikrotalasna nema opciju odmrzavanja, uključite je na nisku temperaturu i ostavite meso da omekša. Posle toga meso odmah upotrebite.
* U hladnoj vodi za 1 sat: Ovo je najbolji način za zdravo odmrzavanje mesa bez korišćenja mikrotalasne. Stavite meso u plastičnu kesu, istisnite vazduh i vežite dobro kesu da ne propusti vodu. Potopite je u činiju sa hladnom vodom. Posle pola sata promenite vodu. Manji komadi mesa, od oko pola kilograma, odlediće se za manje od jedan sat, dok će za veće komade, od 1-2 kkg biti potrebno nešto više od dva sata.
* Kuvajte zaleđeno meso: Kada žurite, kuvajte jelo sa zaleđenim mesom. Potpuno je bezbedno da tako spremate zaleđenu piletinu, ćuretinu, pržite šnicle. Jedino će biti potrebno oko 50 odsto više vremena da se meso skuva ili ispeče i neće moći da ima hrskavu koricu.
* Nikako na sobnoj temperaturi: Nije bezbedno da se meso odleđuje u toploj vodi niti da se ostavi na radnoj površini u kuhinji dok se ne odledi. Kada stoji van frižidera duže od dva sata, može da se pokvari.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)