KAKO DA NAJBRŽE ODLEDITE MESO Ovo su pravilni načini koji mu ne menjaju ukus i miris
Ručak može brzo da bude gotov ako imate sveže meso. Ali kada treba da ga odledite, to može da potraje. Zato je dobro znati najbrže načine, ali i one koji su zdravi.

* U mikrotalasnoj za 10 minuta: Najbrže će se na ovaj način odlediti manji komadi, kao što su pileće grudi. Ako mikrotalasna nema opciju odmrzavanja, uključite je na nisku temperaturu i ostavite meso da omekša. Posle toga meso odmah upotrebite.
* U hladnoj vodi za 1 sat: Ovo je najbolji način za zdravo odmrzavanje mesa bez korišćenja mikrotalasne. Stavite meso u plastičnu kesu, istisnite vazduh i vežite dobro kesu da ne propusti vodu. Potopite je u činiju sa hladnom vodom. Posle pola sata promenite vodu. Manji komadi mesa, od oko pola kilograma, odlediće se za manje od jedan sat, dok će za veće komade, od 1-2 kkg biti potrebno nešto više od dva sata.
* Kuvajte zaleđeno meso: Kada žurite, kuvajte jelo sa zaleđenim mesom. Potpuno je bezbedno da tako spremate zaleđenu piletinu, ćuretinu, pržite šnicle. Jedino će biti potrebno oko 50 odsto više vremena da se meso skuva ili ispeče i neće moći da ima hrskavu koricu.
* Nikako na sobnoj temperaturi: Nije bezbedno da se meso odleđuje u toploj vodi niti da se ostavi na radnoj površini u kuhinji dok se ne odledi. Kada stoji van frižidera duže od dva sata, može da se pokvari.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)