Prelepo toplo jelo na kašiku KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA I PANČETE
Čorbica koja je hranljiva i lepo zasiti.
Sastojci:
300 g šampinjona
150 g pančete
4 krompira
4 kašike putera
3 kašike skrobnog brašna
2 čena belog luka
5 kašika kisele pavlake
Priprema: Šampinjone iseći na tanke listiće, krompir i pančetu na kockice. Na puteru prodinstati pančetu, dodati šampinjone i kada puste vodu, dodati krompir i sitno iseckan beli luk. Dinstati dok tečnost ne ispari. Zatim sipati vodu i ostaviti da se kuva na srednjoj vatri. Skrobno brašno pomešati sa malo vode i kiselom pavlakom. Kad povrće omekša, izvaditi iz šerpe oko 2/3 i usitniti štapnim mikserom. Smesu vratiti u šerpu, dodati skrobno brašno pomešano s pavlakom i izmešati. Začiniti po ukusu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RIZNICA VITAMINA Čorba od povrća je savršen miks koji čini ukusno jelo na kašiku
Jelo možete da obogatite dodavanjem i drugog povrća koje volite.
KUVANO JELO Čorba od koprive je lagana, zdrava i odlično će vas zasititi
Prilikom posluživanja u čorbu možete dodati malo kisele pavlake.
NIŠTA BEZ KUVANOG JELA Juneća čorba sa povrćem može da bude i kompletan ručak
U čorbu možete dodati i drugo povrće koje volite.
SUPER JELO Krem čorba od šampinjona je veoma ukusna, ali i zdrava
Uz parče hleba, ova čorba može da bude kompletan obrok.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)