MOŽE KAO RUČAK A MOŽE I KAO VEČERA Hrskava lisnata pita s pečurkama i krompirom
Hrskavo lisnato testo, krompir i pečurke su perfektna kombinacija kada je u pitanju brzinski ručak. Umesto lisnatog testa možete da koristite i testo za pitu, samo ga namažite puterom.
Lisnata pita s krompirom i pečurkama
Sastojci:
500 g lisnatog testa
5 krompira
1 glavica crnog luka
250 g pečuraka
1 pakovanje lisnatog testa
so, biber
jaje ili puter za premazivanje
susam
Priprema:
Zagrejati rernu na 250 stepeni. Krompir operite i oljuštite, isecite na kockice i kuvajte. Krompir ne kuvajte do kraja, neka ostane malo tvrd. Pečurke iseckajte i propržite ih na puteru ili maslinovom ulju. Možete dodati i luk, ali možete i preskočiti ovaj deo. Razvaljajte testo i po celoj površini rasporedite krompir i pečurke. Zarolajte, premažite puterom ili jajetom, pospite susamom i pecite oko 20 minuta. Poslužite toplo!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)