KRCKAVA I SLASNA ŠTRUDLA Punjena pečurkama i krompirom od kupovnih lisnatih kora zameniće vam ceo obrok

Trpeza/I.V.

18:07

Bakina vanglica 0

Ukoliko volite pitu krompirušu ova verzija sa dodatkom pečuraka će vam postati omiljena. Služite je uz kiselo mleko.

Slana štrudla s pečurkama i krompirom
Shutterstock

 

Slana štrudla s pečurkama i krompirom

Sastojci:

500 g lisnatog testa

5 krompira

1 glavica crnog luka

250 g pečuraka

so, biber

jaje ili puter za premazivanje

1 šoljica susama

Priprema:

Krompir operite i oljuštite, isecite na kockice i kuvajte. Nemojte ga kuvati do kraja, neka ostane malo tvrd. Pečurke iseckajte i propržite ih na puteru ili maslinovom ulju. Možete dodati i luk, ali možete i preskočiti ovaj deo. Razvaljajte testo i po celoj površini rasporedite krompir i pečurke. Zarolajte, premažite puterom ili jajetom, pospite susam i pecite u rerni na 250 stepenioko oko 20 minuta. Poslužite toplo!

Komentari (0)

Loading