KRCKAVA I SLASNA ŠTRUDLA Punjena pečurkama i krompirom od kupovnih lisnatih kora zameniće vam ceo obrok
Ukoliko volite pitu krompirušu ova verzija sa dodatkom pečuraka će vam postati omiljena. Služite je uz kiselo mleko.
Slana štrudla s pečurkama i krompirom
Sastojci:
500 g lisnatog testa
5 krompira
1 glavica crnog luka
250 g pečuraka
so, biber
jaje ili puter za premazivanje
1 šoljica susama
Priprema:
Krompir operite i oljuštite, isecite na kockice i kuvajte. Nemojte ga kuvati do kraja, neka ostane malo tvrd. Pečurke iseckajte i propržite ih na puteru ili maslinovom ulju. Možete dodati i luk, ali možete i preskočiti ovaj deo. Razvaljajte testo i po celoj površini rasporedite krompir i pečurke. Zarolajte, premažite puterom ili jajetom, pospite susam i pecite u rerni na 250 stepenioko oko 20 minuta. Poslužite toplo!
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)