Recept koji se prenosi s kolena na koleno MUSAKA SA SLATKIM KUPUSOM I MESOM

alo.rs/I. .

22:18

Sezonski recepti 0

Musaka je omiljeno jelo zaposlenih ljudi jer se brzo pravi a u nju može da ide bukvalno sve povrće koje imate u kući. Ova sa kupusom je sem što je ukusna i vepa zdrava.

Recept koji se prenosi s kolena na koleno MUSAKA SA SLATKIM KUPUSOM I MESOM
Shutterstock

 

Musaka s kupusom i mesom

Sastojci:

400 g mešanog mlevenog mesa

200 ml kuvanog paradajza

100 ml crnog vina

2 crna luka

4 krompira

1/2 glavice kupusa

mala šolja pirinča (šolja od 150 ml)

3 jaja

4 kašike pavlake

mlevena crvena paprika, origano, timijan

so, biber


PRIPREMA:

Na ulju propržiti seckani crni luk, dodati meso i pržiti dok se ne raspadne. Ulijte vino, posolite ili pobiberite i ostavite da vino ispari. Zatim dodajte paradajz, mlevenu crvenu papriku, malo vode i dinstajte na laganoj vatri oko 15-20 minuta. Narežite glavicu kupusa i blanširajte u ključaloj slanoj vodi. Ako je kupus mlad, to nije potrebno. Na ulju propržiti crni luk, dodati oceđeni kupus, oko 1 dl vode i pržiti oko 15 minuta. Sezona po ukusu.
Krompir oljuštite, isecite na kriške i kratko prokuvajte. Skuvajte pirinač. U podmazanu vatrostalnu posudu stavite sloj krompira, pa sloj mesa, pa sloj pirinča i na kraju sloj kupusa. Sve prelijte mešavinom jaja i pavlake koju umutite pjenjačom i začinite po ukusu (povrće, biber ili so) i pecite u rerni zagrejanoj na 180℃ oko 25 minuta dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.


 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading