PREDLOG ZA RUČAK Musaka od zelja i mesa, staro jednostavno jelo koje se topi u ustima
Ručak fantastičnog ukusa.
Sastojci:
30 listova zelja
500 g mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
4 jajeta
2 čaše (od 200 ml) mleka
So, biber
Priprema:
Zelje oprati, odstraniti zadebljali deo drške, iseći na trake i potopiti u provrelu vodu nekoliko minuta. Luk iseckati i prodinstati na malo ulja, dodati mleveno meso, so, biber i kratko dinstati, 2-3 minuta. Zelje ocediti i pomešati sa mesom. U pouljenu posudu sipati smesu, izravnati i preliti sa polovinom mleka umućenog sa jajima. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta, izvaditi i ponovo preliti musaku preostalom smesom od jaja i mleka. Peći još oko pola sata.
Možda vas zanima:
MUSAKA OD SLATKOG KUPUSA Priprema je brza i jednostavna, a svaki zalogaj miluje nepca
Sočna i slasna, prste da poližete.
MUSAKA OD ZELJA Osvaja na prvi zalogaj, a zagrejaće vam dušu i telo
Sočna musaka držaće vas dugo sitim, a bićete oduševljeni koliko je ukusna.
LENJA MUSAKA Pravi se mnogo brže od klasične, a ukus uopšte ne zaostaje
Fantastičan ručak za celu porodicu.
JELO OD KROMPIRA Liči na musaku, ali mnogo je jednostavnije, a ukus mu je božanstven
Poslužite uz uz salatu ili može da bude prilog uz meso.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)