PREDLOG ZA RUČAK Musaka od zelja i mesa, staro jednostavno jelo koje se topi u ustima
Ručak fantastičnog ukusa.
Sastojci:
30 listova zelja
500 g mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
4 jajeta
2 čaše (od 200 ml) mleka
So, biber
Priprema:
Zelje oprati, odstraniti zadebljali deo drške, iseći na trake i potopiti u provrelu vodu nekoliko minuta. Luk iseckati i prodinstati na malo ulja, dodati mleveno meso, so, biber i kratko dinstati, 2-3 minuta. Zelje ocediti i pomešati sa mesom. U pouljenu posudu sipati smesu, izravnati i preliti sa polovinom mleka umućenog sa jajima. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta, izvaditi i ponovo preliti musaku preostalom smesom od jaja i mleka. Peći još oko pola sata.
Možda vas zanima:
MUSAKA OD ZELJA Osvaja na prvi zalogaj, a zagrejaće vam dušu i telo
Sočna musaka držaće vas dugo sitim, a bićete oduševljeni koliko je ukusna.
LENJA MUSAKA Pravi se mnogo brže od klasične, a ukus uopšte ne zaostaje
Fantastičan ručak za celu porodicu.
JELO OD KROMPIRA Liči na musaku, ali mnogo je jednostavnije, a ukus mu je božanstven
Poslužite uz uz salatu ili može da bude prilog uz meso.
IDEJA ZA RUČAK Musaka od spanaća i mesa je preukusna, svi će tražiti dodatak!
Poslužite ovu musaku uz kiselo mleko ili jogurt.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)