PREDLOG ZA RUČAK Musaka od zelja i mesa, staro jednostavno jelo koje se topi u ustima

Trpeza/ V.V.

18:00

Sezonski recepti 0

Ručak fantastičnog ukusa.

PREDLOG ZA RUČAK Musaka od zelja i mesa, staro jednostavno jelo koje se topi u ustima
Shutterstock

Sastojci:

30 listova zelja

500 g mlevenog mesa

2 glavice crnog luka

4 jajeta

2 čaše (od 200 ml) mleka

So, biber

Priprema:

Zelje oprati, odstraniti zadebljali deo drške, iseći na trake i potopiti u provrelu vodu nekoliko minuta. Luk iseckati i prodinstati na malo ulja, dodati mleveno meso, so, biber i kratko dinstati, 2-3 minuta. Zelje ocediti i pomešati sa mesom. U pouljenu posudu sipati smesu, izravnati i preliti sa polovinom mleka umućenog sa jajima. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta, izvaditi i ponovo preliti musaku preostalom smesom od jaja i mleka. Peći još oko pola sata.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading