PREDLOG ZA RUČAK Musaka od zelja i mesa, staro jednostavno jelo koje se topi u ustima
Ručak fantastičnog ukusa.
Sastojci:
30 listova zelja
500 g mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
4 jajeta
2 čaše (od 200 ml) mleka
So, biber
Priprema:
Zelje oprati, odstraniti zadebljali deo drške, iseći na trake i potopiti u provrelu vodu nekoliko minuta. Luk iseckati i prodinstati na malo ulja, dodati mleveno meso, so, biber i kratko dinstati, 2-3 minuta. Zelje ocediti i pomešati sa mesom. U pouljenu posudu sipati smesu, izravnati i preliti sa polovinom mleka umućenog sa jajima. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta, izvaditi i ponovo preliti musaku preostalom smesom od jaja i mleka. Peći još oko pola sata.
Možda vas zanima:
MUSAKA OD ZELJA Osvaja na prvi zalogaj, a zagrejaće vam dušu i telo
Sočna musaka držaće vas dugo sitim, a bićete oduševljeni koliko je ukusna.
LENJA MUSAKA Pravi se mnogo brže od klasične, a ukus uopšte ne zaostaje
Fantastičan ručak za celu porodicu.
JELO OD KROMPIRA Liči na musaku, ali mnogo je jednostavnije, a ukus mu je božanstven
Poslužite uz uz salatu ili može da bude prilog uz meso.
IDEJA ZA RUČAK Musaka od spanaća i mesa je preukusna, svi će tražiti dodatak!
Poslužite ovu musaku uz kiselo mleko ili jogurt.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)