POSNI RUČAK ILI VEČERA Ukusno jelo od pirinča, paradajza i paprike
Jeftin ručak na brzinu.

Sastojci:
Možda vas zanima:

SUPER JELO OD 2 NAMIRNICE Pilav sa šampinjonima je ukusan, a imaćete spreman ručak dva dana!
Može da bude ceo obrok.

ODLIČAN RUČAK Gulaš od pečuraka, ukusno jelo za dane posta
Poslužiti uz kuvani krompir ili jesti s hlebom.

POSNI ĐUVEČ Pirinač sa povrćem će vas odlično zasititi, a može biti ručak ili večera
Ovo jelo ćete imati bar za dva dana.

SALATA OD TUNJEVINE I KROMPIRA Posna i zdrava, može da se jede kao obrok
Jednostavno se priprema, a ukus će vas oduševiti.
300 g sitno seckanog paradajza (svežeg ili pelata)
150 g paprika (svežih ili iz turšije)
250 g pirinča
1 crni luk
1 kašika maslinovog ulja
100 ml belog vina
500 ml bujona od povrća
origano
Priprema:
Paradajz, paprike i luk isecite na kockice (paradajz može i iz konzerve). Na zagrejanom ulju prodinstajte luk, pa dodajte pirinač. Posle jednog minuta sipajte vino i mešajte dok sve tečnost ne nestane. Dodajte 400 ml supe, paradajz, oceđenu papriku, poklopite i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko pola sata. Izvadute, dodajte ostatak supe, biber i so po ukusu. Izmešajte, pospite origanom i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)