POSNI RUČAK ILI VEČERA Ukusno jelo od pirinča, paradajza i paprike
Jeftin ručak na brzinu.
Sastojci:
300 g sitno seckanog paradajza (svežeg ili pelata)
150 g paprika (svežih ili iz turšije)
250 g pirinča
1 crni luk
1 kašika maslinovog ulja
100 ml belog vina
500 ml bujona od povrća
origano
Priprema:
Paradajz, paprike i luk isecite na kockice (paradajz može i iz konzerve). Na zagrejanom ulju prodinstajte luk, pa dodajte pirinač. Posle jednog minuta sipajte vino i mešajte dok sve tečnost ne nestane. Dodajte 400 ml supe, paradajz, oceđenu papriku, poklopite i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko pola sata. Izvadute, dodajte ostatak supe, biber i so po ukusu. Izmešajte, pospite origanom i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPER JELO OD 2 NAMIRNICE Pilav sa šampinjonima je ukusan, a imaćete spreman ručak dva dana!
Može da bude ceo obrok.
ODLIČAN RUČAK Gulaš od pečuraka, ukusno jelo za dane posta
Poslužiti uz kuvani krompir ili jesti s hlebom.
POSNI ĐUVEČ Pirinač sa povrćem će vas odlično zasititi, a može biti ručak ili večera
Ovo jelo ćete imati bar za dva dana.
SALATA OD TUNJEVINE I KROMPIRA Posna i zdrava, može da se jede kao obrok
Jednostavno se priprema, a ukus će vas oduševiti.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)