POSNI RUČAK ILI VEČERA Ukusno jelo od pirinča, paradajza i paprike

Trpeza/ V.V.

19:00

Sezonski recepti 0

Jeftin ručak na brzinu.

POSNI RUČAK ILI VEČERA Ukusno jelo od pirinča, paradajza i paprike
Shutterstock

Sastojci:

300 g sitno seckanog paradajza (svežeg ili pelata)

150 g paprika (svežih ili iz turšije)

250 g pirinča

1 crni luk

1 kašika maslinovog ulja

100 ml belog vina

500 ml bujona od povrća

origano

Priprema:

Paradajz, paprike i luk isecite na kockice (paradajz može i iz konzerve). Na zagrejanom ulju prodinstajte luk, pa dodajte pirinač. Posle jednog minuta sipajte vino i mešajte dok sve tečnost ne nestane. Dodajte 400 ml supe, paradajz, oceđenu papriku, poklopite i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko pola sata. Izvadute, dodajte ostatak supe, biber i so po ukusu. Izmešajte, pospite origanom i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading