POSNI RUČAK ILI VEČERA Ukusno jelo od pirinča, paradajza i paprike
Jeftin ručak na brzinu.
Sastojci:
300 g sitno seckanog paradajza (svežeg ili pelata)
150 g paprika (svežih ili iz turšije)
250 g pirinča
1 crni luk
1 kašika maslinovog ulja
100 ml belog vina
500 ml bujona od povrća
origano
Priprema:
Paradajz, paprike i luk isecite na kockice (paradajz može i iz konzerve). Na zagrejanom ulju prodinstajte luk, pa dodajte pirinač. Posle jednog minuta sipajte vino i mešajte dok sve tečnost ne nestane. Dodajte 400 ml supe, paradajz, oceđenu papriku, poklopite i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko pola sata. Izvadute, dodajte ostatak supe, biber i so po ukusu. Izmešajte, pospite origanom i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPER JELO OD 2 NAMIRNICE Pilav sa šampinjonima je ukusan, a imaćete spreman ručak dva dana!
Može da bude ceo obrok.
ODLIČAN RUČAK Gulaš od pečuraka, ukusno jelo za dane posta
Poslužiti uz kuvani krompir ili jesti s hlebom.
POSNI ĐUVEČ Pirinač sa povrćem će vas odlično zasititi, a može biti ručak ili večera
Ovo jelo ćete imati bar za dva dana.
SALATA OD TUNJEVINE I KROMPIRA Posna i zdrava, može da se jede kao obrok
Jednostavno se priprema, a ukus će vas oduševiti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)