POSNA ČORBA OD SOČIVA Kuvano jelo koje je brzo gotovo, odlično zasiti, a poseban šmek mu daje jedan sastojak
Da ne biste dugo kuvali ručak u vrelim danima, čorbu ćete brže pripremiti ako kupite sočivo u konzervi.
Sastojci:
250 g sočiva
1 crni luk
2 šargarepe
1 kašičica suve nane
1/2 limuna
so, biber
Priprema:
Perite sočivo dok voda ne bude providna. Izrendajte šargarepu, luk iseckajte. Staviti sočivo u šerpu sa litar vode i kada provri procedite i sipajte litar vruće vode. Kuvajte pola sata. U tiganju prdinstajte luk na malo ulja i dodajte šargarepu. Prodinstajte pa ubacite u skuvano sočivo. Promešajte, dodajte začine i nanu, sklonite sa šporeta i izmešajte štapnim mikserom. Na kraju dodajte sok od limuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNO JELO Prebranac po bakinom receptu svi obožavaju i nikada im nije dosta!
Za pripremanje prebranca koristi se krupni beli pasulj “tetovac”, ali može poslužiti i druga sorta.
POSNA TORTA Najukusnija torta sa čokoladom i orasima, a nema ni mleka ni jaja!
Savršena je za svečane prilike.
ZDRAV RUČAK Šaran pečen u rerni na jastuku od pirinča i luka, jelo kome niko neće naći manu!
Posno jelo koje će vas oduševiti.
UŠTIPCI OD POVRĆA Posno jelo bogatog ukusa koje će vas odlično zasititi
Uz sezonsku salatu i parče hleba imaćete odličan ručak.
OBOJITE JAJA U ZELENO Tehnika je potpuno prirodna, a dobićete brojne pohvale
Tehnika je potpuno prirodna a ispašče prelepa.
POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Sočno jelo koje se pravi brzo i lako, a govori 5 jezika
Savršen spoj mesa i povrća raspametiće i one izbirljive.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U TESTO Narašće kao ludo, a kiflice će biti mekane danima
Jednostavna namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji, dodaće mekoću vašem pecivu i biće sveže danima.
Komentari (0)