POSNA ČORBA OD SOČIVA Kuvano jelo koje je brzo gotovo, odlično zasiti, a poseban šmek mu daje jedan sastojak

Vesna Vukadinović

12:51

Sezonski recepti 0

Da ne biste dugo kuvali ručak u vrelim danima, čorbu ćete brže pripremiti ako kupite sočivo u konzervi.

čorba
Shutterstock

Sastojci:

250 g sočiva

1 crni luk

2 šargarepe

1 kašičica suve nane

1/2 limuna

so, biber

Priprema:

Perite sočivo dok voda ne bude providna. Izrendajte šargarepu, luk iseckajte. Staviti sočivo u šerpu sa litar vode i kada provri procedite i sipajte litar vruće vode. Kuvajte pola sata. U tiganju prdinstajte luk na malo ulja i dodajte šargarepu. Prodinstajte pa ubacite u skuvano sočivo. Promešajte, dodajte začine i nanu, sklonite sa šporeta i izmešajte štapnim mikserom. Na kraju dodajte sok od limuna.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading