SALATA OD TUNJEVINE I KROMPIRA Posna i zdrava, može da se jede kao obrok
Jednostavno se priprema, a ukus će vas oduševiti.
Sastojci:
500 g krompira
200 g tunjevine iz konzerve
10 čeri paradajza
50 g rukole
50 g maslina
so, biber
1 kašika sirćeta
1 kašika maslinovog ulja
2-3 lista zelene salate
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, oljuštite i isecite na kolutove ili kocke po želji. Čeri presecite napola, rukolu iskidajte, masline ocedite. Zelenu salatu iskidajte. U krompir dodajte sve ostale sastojke, posolite, dodajte ulje i sirće i izmešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK ZA POSAO Obrok salata od testenine je hranljiva i ukusna, a možete da je jedete i ako postite
Napravite je uveče i sutradan će biti odlična za jelo, jer je lepša kada odstoji. Ako postite, stavite posnu testeninu.
POSNO JELO Prebranac po bakinom receptu svi obožavaju i nikada im nije dosta!
Za pripremanje prebranca koristi se krupni beli pasulj “tetovac”, ali može poslužiti i druga sorta.
POSNA TORTA Najukusnija torta sa čokoladom i orasima, a nema ni mleka ni jaja!
Savršena je za svečane prilike.
ZDRAV RUČAK Šaran pečen u rerni na jastuku od pirinča i luka, jelo kome niko neće naći manu!
Posno jelo koje će vas oduševiti.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)