KREMASTO SAVRŠENSTVO Musaka od tikvica i dve vrste sira prosto se topi u ustima!
Ručak bez mesa koji svi vole.
Sastojci:
2 tikvice
250 g izmrvljene mocarele
100 g rendanog kačkavalja
100 g pršute isecene na tanke kriške
1/2 šolje prezli
1 glavica iseckanog crnog luka
1 kašičica seckanog peršuna
1/2 kašičice belog luka u prahu
1 kašičica mlevene paprike
maslinovo ulje, biber, so
Priprema:
Tikvice oljuštite i isecite na tanke kolutove. Sjedinite prezle, kačkavalj, peršun, beli i crni luk, papriku i so. Pomešajte tu smesu sa tikvicama. U podmazanu tepsiju poređajte red tikvica, preko složite pršutu, red mocarele, opet tikvice, pa pršutu i mocarelu preko. Završite redom tikvica. Pospite sa malo maslinovog ulja. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZI OBROK Zapečene paprike sa sirom se brzo spreme, a imaćete ukusno jelo
Predivno jelo ili prilog,
PUNJENE TIKVICE Ovako se mnogo brže naprave, lepše izgledaju, a ukus je božanstven!
Jednostavan ručak, a naješće se cela porodica.
ZDRAV RUČAK Najukusniji recept za čorbasti grašak sa piletinom i krompirom
Ako volite ukusno kuvano jelo, evo odlične ideje za ručak.
OVO SVI OBOŽAVAJU! Punjene tikvice sa pilećim mesom, lagan ručak, a vrhunski i odlično će vas zasititi
Tikvice poslužite uz kiselu pavlaku.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)