PUNJENE TIKVICE Ovako se mnogo brže naprave, lepše izgledaju, a ukus je božanstven!

Vesna Vukadinović

13:00

Sezonski recepti 0

Jednostavan ručak, a naješće se cela porodica.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

3 srednje tikvice

300 g mlevenog mesa

250 ml soka od paradajza

1 crni luk

1 čen belog luka

1 kašičica seckanog peršuna

so, biber, ulje

Priprema:

Tikvice operite, isecite krajeve i presecite po dužini. Kašikom izdubite unutrašnjost da ostane 1 cm debljina do kore. Posolite po ukusu. Na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan crni luk da zastakli, dodajte iseckan beli luk i čim zamiriše dodajte meso. Uz mešanje dinstajte dok ne dobije smeđu boju. Dodajte sok od paradajza i začinite po ukusu. Kuvajte 15 minuta da se malo zgusne. Poređajte tikvice u pleh obložen papirom za pečenje. Napunite ih pripremljenim mesom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta, odnosno dok tikvice ne omekšaju. Gotove pospite iseckanim peršunom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading