ZAČINJENO MESO Sočni aromatični zalogaji na portugalski način

Trpeza/ V.V.

17:30

Kulinarski globus 0

Meso pripremljeno na ovaj način odlično ide uz krompir ili povrće.

ZAČINJENO MESO Sočni aromatični zalogaji na portugalski način
Shutterstock

Sastojci:

1 kg svinjskog mesa

2 čena belog luka

2 kašike soka od limuna

2 kašike maslinovog ulja

1 kašičice soli

½ kašičice mlevenog kima

1 kašičica mlevene slatke paprike

100 ml vode

15-20 maslinki bez koštica

1 kašičica seckanog peršuna

Priprema: Sitno iseckajte beli luk. Meso isecite na manje komade. Pomešajte meso, beli luk, sok od limuna, maslinovo ulje, kim i mlevenu papriku. Poklopite i ostavite da stoji u frižideru preko noći. Sutradan izvadite meso i dinstajte na zagrejanom ulju oko pola sata. Dodajte vodu, preostalu marinadu, poklopite i ostavite da se krčka na niskoj temperaturi još oko pola sata. Gotovo meso prebacite u tanjir za služenje i odozgo stavite maslinke i peršun.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

revani

REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika

13:30

9 april, 2024

Kulinarski globus

Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

alfahoresi

OVE KOLAČE JE MESI DOBIJAO SVAKI PUT KADA DA GO Argentinski alfahoresi se tope u ustima

15:00

10 mart, 2024

Kulinarski globus

Ovi neodoljivi kolačići vuku korene sa juga Španije, ali ovakvi kakvi se danas originalno prave, sa kukuruznim brašnom i mlečnom karamelom, argentinski su izum. Tajna je u tome da dobiju zlatnu koricu na dnu, ali nikako na vrhu. Ovo je originalan recept, ali postoje i mnoge druge varijacije. Svaki zalogaj se topi u ustima, pa verujemo da će nestati sa stola čim ih stavite.

Komentari (0)

Loading