ZAČINJENO MESO Sočni aromatični zalogaji na portugalski način
Meso pripremljeno na ovaj način odlično ide uz krompir ili povrće.
![ZAČINJENO MESO Sočni aromatični zalogaji na portugalski način](/data/images/2023-03-13/48627_meso-shutterstock-598735508_f.jpg?timestamp=1678662000)
Sastojci:
1 kg svinjskog mesa
2 čena belog luka
2 kašike soka od limuna
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičice soli
½ kašičice mlevenog kima
1 kašičica mlevene slatke paprike
100 ml vode
15-20 maslinki bez koštica
1 kašičica seckanog peršuna
Priprema: Sitno iseckajte beli luk. Meso isecite na manje komade. Pomešajte meso, beli luk, sok od limuna, maslinovo ulje, kim i mlevenu papriku. Poklopite i ostavite da stoji u frižideru preko noći. Sutradan izvadite meso i dinstajte na zagrejanom ulju oko pola sata. Dodajte vodu, preostalu marinadu, poklopite i ostavite da se krčka na niskoj temperaturi još oko pola sata. Gotovo meso prebacite u tanjir za služenje i odozgo stavite maslinke i peršun.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![SVE IMA Piletina u sosu od povrća prelivena kačkavaljem, savršen ručak](/data/images/2023-05-12/54425_piletina-shutterstock-2278319329_f.jpg)
SVE IMA Piletina u sosu od povrća prelivena kačkavaljem, savršen ručak
Uz ovo jelo vam ništa više ne treba.
![OVAKO KUVAJU FRANCUZI Šatobrijan je jelo od samo 2 sastojka, a obožavaju ga širom sveta](/data/images/2023-05-10/54178_meso-shutterstock-1203444781_f.jpg)
OVAKO KUVAJU FRANCUZI Šatobrijan je jelo od samo 2 sastojka, a obožavaju ga širom sveta
Šatobrijan se služi uz pečeni krompir, bareno povrće, sos od pečuraka.
![PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima](/data/images/2023-05-10/54154_gulas-shutterstock-1927142054_f.jpg)
PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.
![OTMENO JELO Kuvana junetina na bečki način je veoma sočna i ukusna](/data/images/2023-04-26/52912_teletina-shutterstock-1602003481_f.jpg)
OTMENO JELO Kuvana junetina na bečki način je veoma sočna i ukusna
Servirajte meso uz kuvani krompir ili umak od rena.
![menemen](/data/images/2025-02-15/114092_shutterstock-2190933935_f.jpg)
MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa
Dodajte prilog po želji i uživajte.
![brusketi sa pršutom](/data/images/2025-02-14/113995_screenshot-2025-02-14-103552_f.png)
GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah
Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.
![giros sa piletinom](/data/images/2025-02-13/113979_screenshot-2025-02-13-221402_f.png)
GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.
![paša lokum](/data/images/2023-11-03/66598_pasa-lokum_f.png)
PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
![baklava sa makom](/data/images/2024-07-17/94408_shutterstock-753217501_f.jpg)
BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
Komentari (0)