ZAČINJENO MESO Sočni aromatični zalogaji na portugalski način

Vesna Vukadinović

17:30

Kulinarski globus 0

Meso pripremljeno na ovaj način odlično ide uz krompir ili povrće.

ZAČINJENO MESO Sočni aromatični zalogaji na portugalski način
Shutterstock

Sastojci:

1 kg svinjskog mesa

2 čena belog luka

2 kašike soka od limuna

2 kašike maslinovog ulja

1 kašičice soli

½ kašičice mlevenog kima

1 kašičica mlevene slatke paprike

100 ml vode

15-20 maslinki bez koštica

1 kašičica seckanog peršuna

Priprema: Sitno iseckajte beli luk. Meso isecite na manje komade. Pomešajte meso, beli luk, sok od limuna, maslinovo ulje, kim i mlevenu papriku. Poklopite i ostavite da stoji u frižideru preko noći. Sutradan izvadite meso i dinstajte na zagrejanom ulju oko pola sata. Dodajte vodu, preostalu marinadu, poklopite i ostavite da se krčka na niskoj temperaturi još oko pola sata. Gotovo meso prebacite u tanjir za služenje i odozgo stavite maslinke i peršun.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading