ZAČINJENO MESO Sočni aromatični zalogaji na portugalski način
Meso pripremljeno na ovaj način odlično ide uz krompir ili povrće.

Sastojci:
Možda vas zanima:

SVE IMA Piletina u sosu od povrća prelivena kačkavaljem, savršen ručak
Uz ovo jelo vam ništa više ne treba.

OVAKO KUVAJU FRANCUZI Šatobrijan je jelo od samo 2 sastojka, a obožavaju ga širom sveta
Šatobrijan se služi uz pečeni krompir, bareno povrće, sos od pečuraka.

PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.

OTMENO JELO Kuvana junetina na bečki način je veoma sočna i ukusna
Servirajte meso uz kuvani krompir ili umak od rena.
1 kg svinjskog mesa
2 čena belog luka
2 kašike soka od limuna
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičice soli
½ kašičice mlevenog kima
1 kašičica mlevene slatke paprike
100 ml vode
15-20 maslinki bez koštica
1 kašičica seckanog peršuna
Priprema: Sitno iseckajte beli luk. Meso isecite na manje komade. Pomešajte meso, beli luk, sok od limuna, maslinovo ulje, kim i mlevenu papriku. Poklopite i ostavite da stoji u frižideru preko noći. Sutradan izvadite meso i dinstajte na zagrejanom ulju oko pola sata. Dodajte vodu, preostalu marinadu, poklopite i ostavite da se krčka na niskoj temperaturi još oko pola sata. Gotovo meso prebacite u tanjir za služenje i odozgo stavite maslinke i peršun.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

SAHER TORTA Čuvena austrijska poslastica u harmoniji neodoljivih ukusa, za prave ljubitelje čokolade
Savršen spoj čokolade i džema svaki put će vas iznova oduševiti.

HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji super idu uz čaj
Mirisni i ukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.

NAPRAVITE MOČI BRZO I LAKO Dosimo vam jednostavan recept za omiljeni japanski slatkiš
Sočan i mekan, a topi se u ustima.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)