OVO SVI OBOŽAVAJU! Punjene tikvice sa pilećim mesom, lagan ručak, a vrhunski i odlično će vas zasititi
Tikvice poslužite uz kiselu pavlaku.
Sastojci:
5 tikvica
500 g pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
1 šolja pirinča
1 kašičica mešavine suvih začina
1 kašičica soli
1 kašičica mlevene paprike
Priprema:
Pileće meso sitno seckati ili samleti na mašini za meso (možete ga izblendirati samo ne previše) začiniti po ukusu i ostaviti da stoji dva sata. Oljuštiti tikvice, preseći na pola i izdubiti sredinu. U tiganju na malo vode, prodinstati iseckan crni luk, dodati meso i dinstati 7 minuta, zatim dodati pirinač i dinstati dok piletina ne dobije belu boju (10 minuta). Dodati mlevenu papriku i puniti tikvice. Ređati ih uspravno u šerpu. Sipati vodu do pola i poklopiti. Peći na 220 stepeni oko jedan sat. Skloniti poklopac i peći još 15 minuta na 250 stepeni.
Možda vas zanima:
DRUGAČIJE PUNJENE TIKVICE Na ovaj način su začas gotove, a ukus je savršen!
Jednostavan ručak u kome će uživati cela porodica
FANTASTIČAN RUČAK Musaka od tikvica za koju ne treba ni mnogo para, a ni mnogo vremena!
Ovaj recept do sada niste probali, a sigurno će vam se dopasti.
UŠTIPCI OD TIKVICA Ovaj recept je neprevaziđen, svi ih obožavaju, čak i deca!
Poslužite uz meso ili krompir i sezonsku salatu.
DOMAĆI AJVAR Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, pozavideće vam sve komšinice
Otvoriće vam apetit u trenu.
LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
AKO ŽELITE DA KIFLICE BUDU MEKANE I TREĆI DAN URADITE OVO Treba vam samo 2 sastojka
Dodajte ove sastojke i uživajte u svežim kiflicama nekoliko dana.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U BELO MESO Biće mekano i sočno, umesto suvo i bezukusno
Primenite super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta.
Komentari (0)