PITA IZ TIGANJA Bez kora, bez brašna, sprema se za 10 minuta!
Ovo jelo je odlična večera ili doručak, posebno kada nemate vremena za dugo stajanje kraj šporeta.
Sastojci:
6 krompira
8 jaja
2 crna luka
Priprema:
Oljušten krompir isecite na tanke kolutove. U duboki tiganj sipajte dva prsta ulja i zagrejte da bude toplo. Stavite isečen krompir i pržite desetak minuta. Povremeno protresite. Dodajte iseckan luk i pržite na tihoj vatri dok krompir omekša. Ocedite ulje, pa dodajte posoljena umućena jaja, so i biber po ukusu. Prebacite smesu u drugi tiganj na malo ulja i rasporedite. Pržite na srednjoj temperaturi dok ne dobije smeđu boju sa obe strane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LEPO, BRZO I UKUSNO Harmonika krompir iz rerne sa začinima
Kada nemate vremena, pripremite ovo jelo koje će se sigurno dopasti svima.
JEFTINO JELO Ovaj paprikaš s mesom će vas malo koštati, a izdašan je i može da ruča cela porodica
Od nekoliko osnovnih sastojaka možete napraviti ukusan ručak ili večeru.
UŠTIPCI OD MESA I POVRĆA Jeftini i jednostavni, brzo se prave, a dobićete veliku količinu
Uštipke poslužite uz krompir ili kuvani pirinač, a mogu se jesti i samo uz sezonsku salatu.
PITA IZ TIGANJA Zdravo jelo koje se spremi očas posla, a ima fantastičan ukus!
Za pitu iz tiganja potrebno je da odvojite samo malo vremena.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)