PITA IZ TIGANJA Bez kora, bez brašna, sprema se za 10 minuta!
Ovo jelo je odlična večera ili doručak, posebno kada nemate vremena za dugo stajanje kraj šporeta.
Sastojci:
6 krompira
8 jaja
2 crna luka
Priprema:
Oljušten krompir isecite na tanke kolutove. U duboki tiganj sipajte dva prsta ulja i zagrejte da bude toplo. Stavite isečen krompir i pržite desetak minuta. Povremeno protresite. Dodajte iseckan luk i pržite na tihoj vatri dok krompir omekša. Ocedite ulje, pa dodajte posoljena umućena jaja, so i biber po ukusu. Prebacite smesu u drugi tiganj na malo ulja i rasporedite. Pržite na srednjoj temperaturi dok ne dobije smeđu boju sa obe strane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LEPO, BRZO I UKUSNO Harmonika krompir iz rerne sa začinima
Kada nemate vremena, pripremite ovo jelo koje će se sigurno dopasti svima.
JEFTINO JELO Ovaj paprikaš s mesom će vas malo koštati, a izdašan je i može da ruča cela porodica
Od nekoliko osnovnih sastojaka možete napraviti ukusan ručak ili večeru.
UŠTIPCI OD MESA I POVRĆA Jeftini i jednostavni, brzo se prave, a dobićete veliku količinu
Uštipke poslužite uz krompir ili kuvani pirinač, a mogu se jesti i samo uz sezonsku salatu.
PITA IZ TIGANJA Zdravo jelo koje se spremi očas posla, a ima fantastičan ukus!
Za pitu iz tiganja potrebno je da odvojite samo malo vremena.
ŠTRUDLA SA MAKOM NA "ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća
Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.
ČUDESA OD BELOG MESA Sočna jela od čorbe do rolnica, biramo samo ono najlepše
Šta god da izaberete nećete da pogrešite, svaki zalogaj greje dušu i telo, a meso se lepi za prste.
SOM U SLASNOM UMAKU Posni ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, prste da poližete
Konkretan ručak za dane Uskršnjeg posta, nećete ni da primetite da nedostaje meso.
KOJE VINO I KADA DODATI JELIMA? Piletina voli belo vino a ovo voće se idealno slaže sa crnim
Dodavanjem male količine vina u jelo poboljšaćete njegovu aromu, biće sočnije i ukusnije.
KOJE VRSTE PAVLAKE POSTOJE? Kisela ili slatka, nije isto koju ćete da koristite
Ako pravite slano ili slatko jelo, važno je da znate razliku između ovih termina. S obzirom da je upotreba pavlake široko rasprostranjena u kulinarstvu, saznajte kako da napravite savršen kolač ili piletinu sa pavlakom..
Komentari (0)