UŠTIPCI OD MESA I POVRĆA Jeftini i jednostavni, brzo se prave, a dobićete veliku količinu
Uštipke poslužite uz krompir ili kuvani pirinač, a mogu se jesti i samo uz sezonsku salatu.

Sastojci:
250 g mešanog mlevenog mesa
½ šolje graška
1/4 glavice crnog luka
1 šargarepa
1 jaje
3 kašike iseckanog peršuna
šaka zobenih pahuljica
2 kašike paradajz pirea
so, biber
4 kašike brašna
na vrh kašike sode bikarbone
Priprema:
Grašak skuvati i ocediti. U posudu staviti umućeno jaje i meso i dobro izmešati. Dodati skuvan grašak, narendanu šargarepu, iseckan luk i peršun. Dodati sve ostale sastojke i dobro izmešati. Kašikom vaditi uštipke i pržiti ih na vrelom ulju, dok fino ne porumene s obe strane.
Možda vas zanima:

BRZO I UKUSNO Sočna svinjska džigerica u pikantnom saftu, jeftino i izdašno jelo
Uvek ćete je praviti po ovom receptu.

PITA IZ TIGANJA Zdravo jelo koje se spremi očas posla, a ima fantastičan ukus!
Za pitu iz tiganja potrebno je da odvojite samo malo vremena.

SUPER DORUČAK Pohovani hleb preliven sosom od jabuka za sladak dan pred vama
Probajte slatke prženice obogaćene sosom od voća.

JEFTIN DORUČAK Zapečena testenina sa sirom i parizerom je savršeno jelo, svi ga vole!
Testeninu na ovaj načini možete napraviti za doručak ili večeru, deca će je sigurno obožavati.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)