UŠTIPCI OD MESA I POVRĆA Jeftini i jednostavni, brzo se prave, a dobićete veliku količinu

Vesna Vukadinović

16:18

Sezonski recepti 0

Uštipke poslužite uz krompir ili kuvani pirinač, a mogu se jesti i samo uz sezonsku salatu.

hrana
Shutterstock

Sastojci:

250 g mešanog mlevenog mesa

½ šolje graška

1/4 glavice crnog luka

1 šargarepa

1 jaje

3 kašike iseckanog peršuna

šaka zobenih pahuljica

2 kašike paradajz pirea

so, biber

4 kašike brašna

na vrh kašike sode bikarbone

Priprema:

Grašak skuvati i ocediti. U posudu staviti umućeno jaje i meso i dobro izmešati. Dodati skuvan grašak, narendanu šargarepu, iseckan luk i peršun. Dodati sve ostale sastojke i dobro izmešati. Kašikom vaditi uštipke i pržiti ih na vrelom ulju, dok fino ne porumene s obe strane.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading