SUPA OD PEČURAKA Kremasta, ukusna, odlično predjelo!
Supa će imati još lepši ukus ako pomešate 2-3 vrste pečuraka.
Sastojci:
400 g šampinjona
2 crna luka
2 čena belog luka
2 paradajza
1 kašičica mlevene paprike
300 ml belog vina
300 ml pilećeg bujona (ili 1 kocka za supu)
200 ml pavlake za kuvanje
2 kašike maslinovog ulja
So, biber
1 kašika sveže seckanog peršuna
Priprema:
Pečurke i paradajz isecite na kockice, oba luka sitno. Na maslinovom ulju prodinstajte oba luka, dodajte pečurke i dinstajte dok ne puste vodu. Dodajte paradajz i začine i uz mešanje dinstajte 3 minuta. Sipajte vino i pustite da provri. Dodajte pavlaku i bujon promešajte, poklopite i krčkajte na tihoj vatri pola sata uz povremeno mešanje. Začinite solju, biberom i peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NAJBRŽI TIRAMISU Treba vam samo 5 minuta, a svi će vam tražiti recept
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
OČISTITE RERNU BRZO I LAKO Bez hemije i struganja satima, a sijaće se kao nova
Lak način za čišćenje rerne bez hemije, uz pomoć sode bikarbone i sirćeta.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
Komentari (0)