SUPA OD PEČURAKA Kremasta, ukusna, odlično predjelo!

Trpeza/ V.V.

17:00

Sezonski recepti 0

Supa će imati još lepši ukus ako pomešate 2-3 vrste pečuraka.

SUPA OD PEČURAKA Kremasta, ukusna, odlično predjelo!
Shutterstock

Sastojci:

400 g šampinjona

2 crna luka

2 čena belog luka

2 paradajza

1 kašičica mlevene paprike

300 ml belog vina

300 ml pilećeg bujona (ili 1 kocka za supu)

200 ml pavlake za kuvanje

2 kašike maslinovog ulja

So, biber

1 kašika sveže seckanog peršuna

Priprema:

Pečurke i paradajz isecite na kockice, oba luka sitno. Na maslinovom ulju prodinstajte oba luka, dodajte pečurke i dinstajte dok ne puste vodu. Dodajte paradajz i začine i uz mešanje dinstajte 3 minuta. Sipajte vino i pustite da provri. Dodajte pavlaku i bujon promešajte, poklopite i krčkajte na tihoj vatri pola sata uz povremeno mešanje. Začinite solju, biberom i peršunom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading