SUPA OD PEČURAKA Kremasta, ukusna, odlično predjelo!
Supa će imati još lepši ukus ako pomešate 2-3 vrste pečuraka.
Sastojci:
400 g šampinjona
2 crna luka
2 čena belog luka
2 paradajza
1 kašičica mlevene paprike
300 ml belog vina
300 ml pilećeg bujona (ili 1 kocka za supu)
200 ml pavlake za kuvanje
2 kašike maslinovog ulja
So, biber
1 kašika sveže seckanog peršuna
Priprema:
Pečurke i paradajz isecite na kockice, oba luka sitno. Na maslinovom ulju prodinstajte oba luka, dodajte pečurke i dinstajte dok ne puste vodu. Dodajte paradajz i začine i uz mešanje dinstajte 3 minuta. Sipajte vino i pustite da provri. Dodajte pavlaku i bujon promešajte, poklopite i krčkajte na tihoj vatri pola sata uz povremeno mešanje. Začinite solju, biberom i peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Nećete moći da joj odolite.
BRZO I ZDRAVO Dinstani šampinjoni začinjeni mirođijom
Šampinjone sa mirođijom možete da jedete uz kuvani pirinač ili kao obrok.
ČUVENA SUPA BALTIKA Krem jelo od pečuraka i SLANINICE morate da napravite
Grijbu srijuba je ukusan obrok.
ODLIČAN RUČAK Gulaš od pečuraka, ukusno jelo za dane posta
Poslužiti uz kuvani krompir ili jesti s hlebom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)