ČUVENA SUPA BALTIKA Krem jelo od pečuraka i SLANINICE morate da napravite
Grijbu srijuba je ukusan obrok.
Baltička supa od pečuraka
Sastojci:
3-4 kašike ulja
100 g pančete isečene na kockice
100 g naseckanog crnog luka
250 g pečuraka
300 g bukovača
3-4 zrna bibera
1 list lovora
400 g krompira
2 čena belog luka
1 kašika suvog začina
200 ml slatke pavlake
1,2 l vode
1 kašika mirođije
Priprema:
Na ulju kratko propržite pančetu i luk, dodajte isečene bukovače, šampinjone, biber, lovor i poklopljeno dinstajte na laganoj vatri 10 do 15 minuta. Zatim dodajte oguljeni krompir isečen na kockice, beli luk, vegetu i zalijte vrućom vodom. Kuvajte na laganoj vatri 15 minuta i na kraju umešajte pavlaku i mirođiju. Pustite da
supa provri, pa sklonite sa vatre i servirajte toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA GOTOVA ZA 15 MINUTA! Obrok koji možete jesti u bilo koje doba dana
Toliko je ukusna i puna vitamina.
SAVRŠEN I BRZ RUČAK Pileći file punjen pečurkama je božanstveno jelo!
Mogu ga napraviti i zaposlene žene.
SUPA ZLATA VREDNA Zeleni obrok koji neguje stomak i nepce
Jednostavno se pravi.
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)