ČUVENA SUPA BALTIKA Krem jelo od pečuraka i SLANINICE morate da napravite
Grijbu srijuba je ukusan obrok.
Baltička supa od pečuraka
Sastojci:
3-4 kašike ulja
100 g pančete isečene na kockice
100 g naseckanog crnog luka
250 g pečuraka
300 g bukovača
3-4 zrna bibera
1 list lovora
400 g krompira
2 čena belog luka
1 kašika suvog začina
200 ml slatke pavlake
1,2 l vode
1 kašika mirođije
Priprema:
Na ulju kratko propržite pančetu i luk, dodajte isečene bukovače, šampinjone, biber, lovor i poklopljeno dinstajte na laganoj vatri 10 do 15 minuta. Zatim dodajte oguljeni krompir isečen na kockice, beli luk, vegetu i zalijte vrućom vodom. Kuvajte na laganoj vatri 15 minuta i na kraju umešajte pavlaku i mirođiju. Pustite da
supa provri, pa sklonite sa vatre i servirajte toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA GOTOVA ZA 15 MINUTA! Obrok koji možete jesti u bilo koje doba dana
Toliko je ukusna i puna vitamina.
SAVRŠEN I BRZ RUČAK Pileći file punjen pečurkama je božanstveno jelo!
Mogu ga napraviti i zaposlene žene.
SUPA ZLATA VREDNA Zeleni obrok koji neguje stomak i nepce
Jednostavno se pravi.
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)