ČUVENA SUPA BALTIKA Krem jelo od pečuraka i SLANINICE morate da napravite

Alo.rs

12:00

Kulinarski globus 0

Grijbu srijuba je ukusan obrok.

ČUVENA SUPA BALTIKA Krem jelo od pečuraka i SLANINICE morate da napravite
Shutterstock

Baltička supa od pečuraka

Sastojci:

3-4 kašike ulja

100 g pančete isečene na kockice

100 g naseckanog crnog luka

250 g pečuraka

300 g bukovača

3-4 zrna bibera

1 list lovora

400 g krompira

2 čena belog luka

1 kašika suvog začina

200 ml slatke pavlake

1,2 l vode

1 kašika mirođije

Priprema:

Na ulju kratko propržite pančetu i luk, dodajte isečene bukovače, šampinjone, biber, lovor i poklopljeno dinstajte na laganoj vatri 10 do 15 minuta. Zatim dodajte oguljeni krompir isečen na kockice, beli luk, vegetu i zalijte vrućom vodom. Kuvajte na laganoj vatri 15 minuta i na kraju umešajte pavlaku i mirođiju. Pustite da 
supa provri, pa sklonite sa vatre i servirajte toplo.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading