TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Nećete moći da joj odolite.
Čorba s pečurkama
Sastojci:
300 g pečuraka
1 veća glavica crnog luka
30 g putera
1 l vrele vode
1 kašika ulja
1 kockica za supu
200 ml mlečne pavlake
1 čen belog luka
2 krompira
so, biber
Priprema:
Luk sitno iseckajte, a pečurke iseckajte na polumesece. Puter i maslinovo ulje pomešajte, ugrejte i dinstajte luk i pečurke. Krompir isecite na sitne kocke i dodajte u dinstano povrće. Dodajte vrelu vodu, rastvorite kocku za supu u njoj, so, sitno iseckan beli luk, biber. Čorbu kuvajte na tihoj vatri oko 25-30 minuta. Pavlaku pomešajte sa 250 ml bujona za tako da se poravna temperatura, posle toga dodajte u pečurke i kuvajte pet minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
NAJBRŽI RUČAK Za čas napravite juneću čorbu, a posebno kad ne znate šta danas da skuvate
Jelo na kašiku koje svi vole.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)