TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade

Alo.rs

14:00

Kulinarski globus 0

Nećete moći da joj odolite.

TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Shutterstock

Čorba s pečurkama

Sastojci:

300 g pečuraka

1 veća glavica crnog luka

30 g putera

1 l vrele vode

1 kašika ulja

1 kockica za supu

200 ml mlečne pavlake

1 čen belog luka

2 krompira

so, biber

Priprema:

Luk sitno iseckajte, a pečurke iseckajte na polumesece. Puter i maslinovo ulje pomešajte, ugrejte i dinstajte luk i pečurke. Krompir isecite na sitne kocke i dodajte u dinstano povrće. Dodajte vrelu vodu, rastvorite kocku za supu u njoj, so, sitno iseckan beli luk, biber. Čorbu kuvajte na tihoj vatri oko 25-30 minuta. Pavlaku pomešajte sa 250 ml bujona za tako da se poravna temperatura, posle toga dodajte u pečurke i kuvajte pet minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading