BRZO I ZDRAVO Dinstani šampinjoni začinjeni mirođijom
Šampinjone sa mirođijom možete da jedete uz kuvani pirinač ili kao obrok.
Sastojci:
400 g šampinjona
1 kašika putera
3 kašike ulja
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 kašika sveže mirođije
Priprema:
Operite pečurke i iseckajte na kriške. Ako su sitne, ostavite cele. Stavite ih na zagrejano ulje, dinstajte dok ne omekšaju i voda koju su pustile ispari, pa dodajte puter. Zatim dodajte iseckane crni i beli luk. Začinite po ukusu solju i biberom , izmešajte i sklonite sa šporeta. Pospite sitno seckanom svežom mirođijom i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK OD 2 SASTOJKA Mladi krompirići sa parmezanom, kremasti i sočni, prste da poližeš!
Ovako spremljene krompiriće poslužite uz jela od mesa i ribe.
SUPA OD PEČURAKA Kremasta, ukusna, odlično predjelo!
Supa će imati još lepši ukus ako pomešate 2-3 vrste pečuraka.
BRZINSKO, A FANTASTIČNO! Kremasta testenina s belim lukom i parmezanom
Potrebno vam je samo pola sata i jedan tiganj da spremite ovo jelo.
RUČAK ZA ZAUZETE ŽENE Savršen spoj ukusa, a na stolu je već posle 30 minuta!
Paketići od piletine punjeni senfom i umotani u slaninu oduševiće vaše ukućane i lepo ih zasititi.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA I BRAON ŠEĆEROM Starinski desert iz bakine kuhinje na kome su odrasle generacije
Desert koji miriše na detinjstvo oduševiće i one koji ne vole knedle.
NAJLEPŠE SRPSKE PITE Hrskavih kora i sočnog nadeva, ukućani će stajati u redu za još
Koju god da odaberete nećete da pogrešite.
PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Meso se lepi za prste, recept je proveren a ukus savršen
Sočno jelo nestaće sa stola odmah.
POSNA BAKLAVA SA ČOKOLADOM Klasik bez premca za pravo uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete obožavati.
NOVOPAZARSKE MANTIJE Donosimo vam originalni recept za tradicionalni specijalitet
Slasno jelo koje pomera granice dobrog ukusa, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)