BRZO I ZDRAVO Dinstani šampinjoni začinjeni mirođijom
Šampinjone sa mirođijom možete da jedete uz kuvani pirinač ili kao obrok.
Sastojci:
400 g šampinjona
1 kašika putera
3 kašike ulja
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 kašika sveže mirođije
Priprema:
Operite pečurke i iseckajte na kriške. Ako su sitne, ostavite cele. Stavite ih na zagrejano ulje, dinstajte dok ne omekšaju i voda koju su pustile ispari, pa dodajte puter. Zatim dodajte iseckane crni i beli luk. Začinite po ukusu solju i biberom , izmešajte i sklonite sa šporeta. Pospite sitno seckanom svežom mirođijom i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK OD 2 SASTOJKA Mladi krompirići sa parmezanom, kremasti i sočni, prste da poližeš!
Ovako spremljene krompiriće poslužite uz jela od mesa i ribe.
SUPA OD PEČURAKA Kremasta, ukusna, odlično predjelo!
Supa će imati još lepši ukus ako pomešate 2-3 vrste pečuraka.
BRZINSKO, A FANTASTIČNO! Kremasta testenina s belim lukom i parmezanom
Potrebno vam je samo pola sata i jedan tiganj da spremite ovo jelo.
RUČAK ZA ZAUZETE ŽENE Savršen spoj ukusa, a na stolu je već posle 30 minuta!
Paketići od piletine punjeni senfom i umotani u slaninu oduševiće vaše ukućane i lepo ih zasititi.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)