SUPER RUČAK Šnicle pohovane u smesi od jogurta, veoma sočne!
Dodajte kuvani krompir ili povrće i imaćete fantastičan ručak.
Sastojci:
1 kg pilećeg filea
1 l gustog jogurta
200 g brašna
100 g gustina
1 kašičica soli
1/2 kašičica bibera
2 kašičice mlevene paprike
½ kašičice belog luka u prahu
Priprema:
Meso isecite na šnicle, prelijte jogurtom i ostavite da odstoji u frižideru preko noći. U brašno dodajte so, gustin, biber, mlevenu papriku, beli luk i izmešajte. Po želji, dodajte više začina. Šnicle s jogurtom uvaljajte u ovu mešavinu i pržite na zagrejanom ulju sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠNICLE POHOVANE PANKO PREZLAMA Odlična kombinacija hrskave korice i mekog mesa unutra
Hrskave šnicle ćete lako napraviti uz panko prezle. To su krupnije prezle koje se bolje prilepe uz meso, a manje ulja upiju. Ne brinite, dajemo vam recept kako da ih napravite.
PILETINA U SOSU OD LIMUNA I SENFA Ovako spremljeno belo meso će biti veoma sočno
Poslužite sa barenim povrćem ili pirinčem.
ŠNICLE U LUKU Aromatično i sočno meso uz koje vam salata nije potrebna
Uz ovako pripremljene šnicle poslužite pire ili kuvani krompir.
UKUSNIJE MESO NISTE SKORO JELI Neverovatno sočne šnicle sa crnim i belim lukom
Ljubitelji mesa će biti oduševljeni ovim receptom.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.
Komentari (0)