SUPER RUČAK Šnicle pohovane u smesi od jogurta, veoma sočne!
Dodajte kuvani krompir ili povrće i imaćete fantastičan ručak.
Sastojci:
1 kg pilećeg filea
1 l gustog jogurta
200 g brašna
100 g gustina
1 kašičica soli
1/2 kašičica bibera
2 kašičice mlevene paprike
½ kašičice belog luka u prahu
Priprema:
Meso isecite na šnicle, prelijte jogurtom i ostavite da odstoji u frižideru preko noći. U brašno dodajte so, gustin, biber, mlevenu papriku, beli luk i izmešajte. Po želji, dodajte više začina. Šnicle s jogurtom uvaljajte u ovu mešavinu i pržite na zagrejanom ulju sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠNICLE POHOVANE PANKO PREZLAMA Odlična kombinacija hrskave korice i mekog mesa unutra
Hrskave šnicle ćete lako napraviti uz panko prezle. To su krupnije prezle koje se bolje prilepe uz meso, a manje ulja upiju. Ne brinite, dajemo vam recept kako da ih napravite.
PILETINA U SOSU OD LIMUNA I SENFA Ovako spremljeno belo meso će biti veoma sočno
Poslužite sa barenim povrćem ili pirinčem.
ŠNICLE U LUKU Aromatično i sočno meso uz koje vam salata nije potrebna
Uz ovako pripremljene šnicle poslužite pire ili kuvani krompir.
UKUSNIJE MESO NISTE SKORO JELI Neverovatno sočne šnicle sa crnim i belim lukom
Ljubitelji mesa će biti oduševljeni ovim receptom.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)