ŠNICLE POHOVANE PANKO PREZLAMA Odlična kombinacija hrskave korice i mekog mesa unutra
Hrskave šnicle ćete lako napraviti uz panko prezle. To su krupnije prezle koje se bolje prilepe uz meso, a manje ulja upiju. Ne brinite, dajemo vam recept kako da ih napravite.
![ŠNICLE POHOVANE PANKO PREZLAMA Odlična kombinacija hrskave korice i mekog mesa unutra](/data/images/2023-06-09/56803_meso-shutterstock-2026968041_f.jpg?timestamp=1686261600)
Sastojci:
4 svinjska kotleta bez kostiju
50 g brašna
1 kašičica mlevne paprike
1 kašičica soli
1 jaje
200 g panko prezli
200 ml ulja za prženje
Panko prezle:
1 beli hleb
Priprema:
Panko prezle: Isecite koru s hleba i iseckajte ga na manje komade. Rasporedite ih na pleh i sušite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10 minuta ili dok se potpuno ne osuše. Posle 5 minuta promešajte. Ohladite, izmrvite. Kotlete izlupajte čekićem. Pomešajte brašno, mlevenu papriku i so, u drugoj posudi umutite jaje, u treću stavite panko prezle. Svinjske kotlete prvo umočite u smesu od brašna, pa u jaje i na kraju u prezle. Pržite ih na zagrejanom ulju oko 3 minuta sa svake strane da dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![hrana](/data/images/2023-09-14/62347_snicle-shutterstock-466644863_f.jpg)
RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-08-23/61368_shutterstock-1603805470_f.jpg)
LESKOVAČKA MUĆKALICA Tradicionalno jelo od mesa i povrća, savršen izbor za vrele dane!
Mućkalica može da se jede za bilo koji obrok.
![ražnjići](/data/images/2023-08-21/61296_raznjici-pileci-meso-shutterstock-597501527_f.jpg)
SOČNI PILEĆI RAŽNJIĆI S POVRĆEM Rapsodija letnjih ukusa stiže iz tiganja za pola sata!
U toplim danima svima se jede lagana hrana. Ovi ražnjići su pravi izbor. Zasitiće vas, a jelo je zdravo.
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-08-06/60616_snicle-shutterstock-93206761_f.jpg)
SVIMA OMILJENI RUČAK, A BRZO JE GOTOV Ovako spremljene šnicle su toliko mekane i sočne da se tope u ustima!
Najbrži ručak je da ispržite šnicle, ali važno je da znate kako da ne bi bile suve.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)