ŠNICLE POHOVANE PANKO PREZLAMA Odlična kombinacija hrskave korice i mekog mesa unutra

Vesna Vukadinović

13:31

Sezonski recepti 0

Hrskave šnicle ćete lako napraviti uz panko prezle. To su krupnije prezle koje se bolje prilepe uz meso, a manje ulja upiju. Ne brinite, dajemo vam recept kako da ih napravite.

ŠNICLE POHOVANE PANKO PREZLAMA Odlična kombinacija hrskave korice i mekog mesa unutra
Shutterstock

Sastojci:

4 svinjska kotleta bez kostiju

50 g brašna

1 kašičica mlevne paprike

1 kašičica soli

1 jaje

200 g panko prezli

200 ml ulja za prženje

Panko prezle:

1 beli hleb

Priprema:

Panko prezle: Isecite koru s hleba i iseckajte ga na manje komade. Rasporedite ih na pleh i sušite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10 minuta ili dok se potpuno ne osuše. Posle 5 minuta promešajte. Ohladite, izmrvite. Kotlete izlupajte čekićem. Pomešajte brašno, mlevenu papriku i so, u drugoj posudi umutite jaje, u treću stavite panko prezle. Svinjske kotlete prvo umočite u smesu od brašna, pa u jaje i na kraju u prezle. Pržite ih na zagrejanom ulju oko 3 minuta sa svake strane da dobiju smeđu boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading