ŠNICLE POHOVANE PANKO PREZLAMA Odlična kombinacija hrskave korice i mekog mesa unutra
Hrskave šnicle ćete lako napraviti uz panko prezle. To su krupnije prezle koje se bolje prilepe uz meso, a manje ulja upiju. Ne brinite, dajemo vam recept kako da ih napravite.

Sastojci:
Možda vas zanima:

RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.

LESKOVAČKA MUĆKALICA Tradicionalno jelo od mesa i povrća, savršen izbor za vrele dane!
Mućkalica može da se jede za bilo koji obrok.

SOČNI PILEĆI RAŽNJIĆI S POVRĆEM Rapsodija letnjih ukusa stiže iz tiganja za pola sata!
U toplim danima svima se jede lagana hrana. Ovi ražnjići su pravi izbor. Zasitiće vas, a jelo je zdravo.

SVIMA OMILJENI RUČAK, A BRZO JE GOTOV Ovako spremljene šnicle su toliko mekane i sočne da se tope u ustima!
Najbrži ručak je da ispržite šnicle, ali važno je da znate kako da ne bi bile suve.
4 svinjska kotleta bez kostiju
50 g brašna
1 kašičica mlevne paprike
1 kašičica soli
1 jaje
200 g panko prezli
200 ml ulja za prženje
Panko prezle:
1 beli hleb
Priprema:
Panko prezle: Isecite koru s hleba i iseckajte ga na manje komade. Rasporedite ih na pleh i sušite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10 minuta ili dok se potpuno ne osuše. Posle 5 minuta promešajte. Ohladite, izmrvite. Kotlete izlupajte čekićem. Pomešajte brašno, mlevenu papriku i so, u drugoj posudi umutite jaje, u treću stavite panko prezle. Svinjske kotlete prvo umočite u smesu od brašna, pa u jaje i na kraju u prezle. Pržite ih na zagrejanom ulju oko 3 minuta sa svake strane da dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KREMASTA KROMPIR SALATA Super ide uz razna jela, a pogodna za dane strogog posta
Služite kao prilog uz mrsno ili posno jelo.

BEJLIS ČIZKEJK Kremasti desert punog ukusa, idealan za svečanu trpezu
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa likerom ćete obožavati.

USKRŠNJI HLEB PO ITALIJANSKOM RECEPTU Izgledaće svečano, a biće mekan i sočan
Savršenog ukusa i vizuelno interesantan, gosti će biti oduševljeni.

OFARBAJTE JAJA ZA USKRS U SMARAGDNO ZELENU Izgledaće otmeno i luksuzno, a trebaju vam samo ove 2 namirnice
Kombinacijom ove dve vrste čaja dobićete savršenu smaragdno zelenu boju.

ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)