Bela riba u nežnom zagrljaju limuna - savršena večera koja se priprema na najjednostavniji način
Spojite kiseli limun, kremasto kuvani krompir, masline i belu ribu u kombinaciji koja osvaja baš svakog.
Bela riba s krompirom i limunom
Sastojci:
6 fileta bele ribe po izboru
3 limuna
majčina dušica
1 lovorov list
2 čena belog luka
600 g krompira
10 zelenih maslina
maslinovo ulje
morska so, biber
Priprema:
Krompir operite, iseckajte na manje komade i stavite u činiju zajedno sa čenovima belog luka i lovorovim listom. Dodajte hladnu vodu. Posolite i kuvajte dok ne omekšaju. Izbacite beli luk i lovorov list. Operite limun i isecite ga na tanke kriške pa ga složite na dno posude za pečenje. Pospite sušenom majčenom dušicom ili dodajte grančicu svežg. Pospite prepolovljenim maslinama. Kada je krompir gotov, rasporeditega preko maslina i limuna. Stavite ribu na krompir, a zatim dodajte ostatak kriški limuna. Dodajte maslinovo ulje i pecite desetak minuta na 200 stepeni. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
Komentari (0)