Bela riba u nežnom zagrljaju limuna - savršena večera koja se priprema na najjednostavniji način
Spojite kiseli limun, kremasto kuvani krompir, masline i belu ribu u kombinaciji koja osvaja baš svakog.

Bela riba s krompirom i limunom
Sastojci:
6 fileta bele ribe po izboru
3 limuna
majčina dušica
1 lovorov list
2 čena belog luka
600 g krompira
10 zelenih maslina
maslinovo ulje
morska so, biber
Priprema:
Krompir operite, iseckajte na manje komade i stavite u činiju zajedno sa čenovima belog luka i lovorovim listom. Dodajte hladnu vodu. Posolite i kuvajte dok ne omekšaju. Izbacite beli luk i lovorov list. Operite limun i isecite ga na tanke kriške pa ga složite na dno posude za pečenje. Pospite sušenom majčenom dušicom ili dodajte grančicu svežg. Pospite prepolovljenim maslinama. Kada je krompir gotov, rasporeditega preko maslina i limuna. Stavite ribu na krompir, a zatim dodajte ostatak kriški limuna. Dodajte maslinovo ulje i pecite desetak minuta na 200 stepeni. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)