Bela riba u nežnom zagrljaju limuna - savršena večera koja se priprema na najjednostavniji način
Spojite kiseli limun, kremasto kuvani krompir, masline i belu ribu u kombinaciji koja osvaja baš svakog.
Bela riba s krompirom i limunom
Sastojci:
6 fileta bele ribe po izboru
3 limuna
majčina dušica
1 lovorov list
2 čena belog luka
600 g krompira
10 zelenih maslina
maslinovo ulje
morska so, biber
Priprema:
Krompir operite, iseckajte na manje komade i stavite u činiju zajedno sa čenovima belog luka i lovorovim listom. Dodajte hladnu vodu. Posolite i kuvajte dok ne omekšaju. Izbacite beli luk i lovorov list. Operite limun i isecite ga na tanke kriške pa ga složite na dno posude za pečenje. Pospite sušenom majčenom dušicom ili dodajte grančicu svežg. Pospite prepolovljenim maslinama. Kada je krompir gotov, rasporeditega preko maslina i limuna. Stavite ribu na krompir, a zatim dodajte ostatak kriški limuna. Dodajte maslinovo ulje i pecite desetak minuta na 200 stepeni. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)