PILEĆI MEDALJONI IZ RERNE Zdraviji su i sto puta ukusniji od onih zamrznutih koje kupujete
Ovi medaljoni se lako pripremaju jer se ne koristi mleveno meso.
Sastojci:
500 g pilećih prsa
100 g brašna
1 jaje
50 g prezli
So, biber
Priprema:
Meso iseći po dužini na pola pa na medaljone oko pola centimetra širine. U tri posebne posude stavite brašno, umućeno jaje i prezle. Dodajte malo soli i bibera u svaku posudu i promešajte. Umočite komade piletine u brašno, otresite višak, zatim umočite u razmućeno jaje, pa uvaljajte u prezle. Poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko pola sata. Posle 15 minuta ih okrenite. Poslužite uz krompir ili samo uz salatu.
Savet: Da bi medaljoni dobili zlatnu boju, pre pečenja po njima narendajte malo hladnog maslaca.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZINSKI RUČAK Meso sa krompirom iz rerne nestane odmah iz tepsije
Ukusno jelo koje se spremi bez imalo muke, a svi ga obožavaju.
SPREMITE SPECIJALITET KAO PROFESIONALAC Stanislava iz Beograda detaljno otkriva pripremu Karađorđeve šnicle
Pohovana urolana šnicla od telećeg buta, punjena kajmakom, jedan je od čuvenih srpskih specijaliteta. Sada je možete napraviti i kod kuće.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)