PILEĆI MEDALJONI IZ RERNE Zdraviji su i sto puta ukusniji od onih zamrznutih koje kupujete
Ovi medaljoni se lako pripremaju jer se ne koristi mleveno meso.

Sastojci:
Možda vas zanima:

BRZINSKI RUČAK Meso sa krompirom iz rerne nestane odmah iz tepsije
Ukusno jelo koje se spremi bez imalo muke, a svi ga obožavaju.

SPREMITE SPECIJALITET KAO PROFESIONALAC Stanislava iz Beograda detaljno otkriva pripremu Karađorđeve šnicle
Pohovana urolana šnicla od telećeg buta, punjena kajmakom, jedan je od čuvenih srpskih specijaliteta. Sada je možete napraviti i kod kuće.
500 g pilećih prsa
100 g brašna
1 jaje
50 g prezli
So, biber
Priprema:
Meso iseći po dužini na pola pa na medaljone oko pola centimetra širine. U tri posebne posude stavite brašno, umućeno jaje i prezle. Dodajte malo soli i bibera u svaku posudu i promešajte. Umočite komade piletine u brašno, otresite višak, zatim umočite u razmućeno jaje, pa uvaljajte u prezle. Poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko pola sata. Posle 15 minuta ih okrenite. Poslužite uz krompir ili samo uz salatu.
Savet: Da bi medaljoni dobili zlatnu boju, pre pečenja po njima narendajte malo hladnog maslaca.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.

POGAČA SA KAČKAVALJEM Kada probate ovaj recept, zaboravićete na sve ostale
Sočna i ukusna, najbolje služite uz šolju jogurta.

SOJA BURGER PO RECEPTU ZA ČISTU DESETKU Zaboravićete da nedostaje meso
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.

POSNA KINOA SA SPANAĆEM Glavno jelo ili prilog, na vama je da izaberete
Ukusna i zdrava, pravićete stalno.
Komentari (0)