PILEĆI MEDALJONI IZ RERNE Zdraviji su i sto puta ukusniji od onih zamrznutih koje kupujete

Trpeza/ V.V.

11:00

Sezonski recepti 0

Ovi medaljoni se lako pripremaju jer se ne koristi mleveno meso.

PILEĆI MEDALJONI IZ RERNE Zdraviji su i sto puta ukusniji od onih zamrznutih koje kupujete
Shutterstock

Sastojci:

500 g pilećih prsa

100 g brašna

1 jaje

50 g prezli

So, biber

Priprema:

Meso iseći po dužini na pola pa na medaljone oko pola centimetra širine. U tri posebne posude stavite brašno, umućeno jaje i prezle. Dodajte malo soli i bibera u svaku posudu i promešajte. Umočite komade piletine u brašno, otresite višak, zatim umočite u razmućeno jaje, pa uvaljajte u prezle. Poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko pola sata. Posle 15 minuta ih okrenite. Poslužite uz krompir ili samo uz salatu.

Savet: Da bi medaljoni dobili zlatnu boju, pre pečenja po njima narendajte malo hladnog maslaca.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading