BRZINSKI RUČAK Meso sa krompirom iz rerne nestane odmah iz tepsije
Ukusno jelo koje se spremi bez imalo muke, a svi ga obožavaju.
Sastojci:
1 kg svinjskog mesa
700 g krompira
2 paradajza
2 paprike
2 šargarepe
1 crni luk
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica mešavine suvih začina
1 kašičica suvog ruzmarina
So, biber, maslinovo ulje
Priprema:
Meso dobro oprati i prosušiti. Krompir iseći po dužini na pola i staviti u posudu. Zaliti sa malo maslinovog ulja, posoliti, staviti mlevenu crvenu papriku i začin, pa rukom promešati da se ulje i začini lepo rasporede po krompirima. U posudu za pečenje sipati maslinovo ulje da prekrije dno. Meso premazati maslinovim uljem, pa utrljati so i začin sa svih strana. Meso, krompire, na četvrtine isečen paradajz i papriku, po dužini isečenu šargarepu i prepolovljen luk staviti u pripremljenu posudu, pa posuti ruzmarinom i biberom. Prekriti folijom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko jedan sat. Skloniti foliju i peći još 30-40 minuta na istoj temperaturi, da meso lepo porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PILEĆI MEDALJONI IZ RERNE Zdraviji su i sto puta ukusniji od onih zamrznutih koje kupujete
Ovi medaljoni se lako pripremaju jer se ne koristi mleveno meso.
SOČNO MESO IZ RERNE Najbolji nedeljni ručak za celu porodicu
Marinada od piva mesu daje poseban šmek.
SAVRŠEN RUČAK Prelivena musaka od kiselog kupusa i mlevenog mesa
Sočan, ukusan ručak za celu porodicu.
MESO IZ RERNE U SOSU Sočno, meko i ukusno pečenje, odličan vikend ručak!
Pored mesa stavite krompir i imaćete kompletan ručak bez mnogo muke.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)