BRZINSKI RUČAK Meso sa krompirom iz rerne nestane odmah iz tepsije
Ukusno jelo koje se spremi bez imalo muke, a svi ga obožavaju.
Sastojci:
1 kg svinjskog mesa
700 g krompira
2 paradajza
2 paprike
2 šargarepe
1 crni luk
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica mešavine suvih začina
1 kašičica suvog ruzmarina
So, biber, maslinovo ulje
Priprema:
Meso dobro oprati i prosušiti. Krompir iseći po dužini na pola i staviti u posudu. Zaliti sa malo maslinovog ulja, posoliti, staviti mlevenu crvenu papriku i začin, pa rukom promešati da se ulje i začini lepo rasporede po krompirima. U posudu za pečenje sipati maslinovo ulje da prekrije dno. Meso premazati maslinovim uljem, pa utrljati so i začin sa svih strana. Meso, krompire, na četvrtine isečen paradajz i papriku, po dužini isečenu šargarepu i prepolovljen luk staviti u pripremljenu posudu, pa posuti ruzmarinom i biberom. Prekriti folijom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko jedan sat. Skloniti foliju i peći još 30-40 minuta na istoj temperaturi, da meso lepo porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PILEĆI MEDALJONI IZ RERNE Zdraviji su i sto puta ukusniji od onih zamrznutih koje kupujete
Ovi medaljoni se lako pripremaju jer se ne koristi mleveno meso.
SOČNO MESO IZ RERNE Najbolji nedeljni ručak za celu porodicu
Marinada od piva mesu daje poseban šmek.
SAVRŠEN RUČAK Prelivena musaka od kiselog kupusa i mlevenog mesa
Sočan, ukusan ručak za celu porodicu.
MESO IZ RERNE U SOSU Sočno, meko i ukusno pečenje, odličan vikend ručak!
Pored mesa stavite krompir i imaćete kompletan ručak bez mnogo muke.
USKRŠNJA LISNATA POGAČA Savršenstvo meko kao duša koje miriše na puter
Jednostavne pripreme i raskošnog izgleda, ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
PITA KROMPIRUŠA Sočna i slasna, idealna za sva vremena i prilike, a posna
Sjajan predlog za dane posta, dugo će vas držati sitim, a greje dušu i telo.
OFARBAJTE JAJA U METALIK ROZE Biće drugačija i originalna, a uopšte nije komplikovano
Ovaj način ukrašavanja jaja proslavila je poznata kuvarica Marta Stjuart. Iako izrada deluje komplikovano, dobićete na prilično jednostavan način, predivna šljokičava roze jaja.
OBOJITE JAJA U ZELENO Tehnika je potpuno prirodna, a dobićete brojne pohvale
Tehnika je potpuno prirodna a ispašče prelepa.
POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)