SVE IMA Piletina u sosu od povrća prelivena kačkavaljem, savršen ručak
Uz ovo jelo vam ništa više ne treba.
Sastojci:
6 pilećih bataka
2 prstohvata karija
biber, so
100 ml belog vina
Za sos:
6 stabljika celera
1 crni luk
1 šargarepa
80 ml belog vina
3 kašike kukuruznog brašna
50 ml maslinovog ulja
3 kašike majoneza
100 g krem sira
Za dekoraciju:
200 g gaude
Priprema:
Marinirajte batake u belom vinu, kariju, biberu i prstohvatu soli. Ostavite da odstoje u frižideru pola sata. Za sos iseckajte povrće i pržite na maslinovom ulju 10 minuta s malo soli. Sipajte belo vino i kuvajte dok ne ispari. Stavite batake, sipajte preostalo vino i kuvajte dok ne ispari. Sipajte vodu da prekrije meso i ostavite da se kuva na srednjoj vatri 20-25 minuta. Gotove batake izvadite, a ostalo ispasirajte zajedno s majonezom i krem sirom. Pomešajte kukuruzno brašno s malo hladne vode i sipajte u krem, mešajte dok se ne zgusne. U posudu za pečenje stavite batake i prelijte kremom. Odozgo narendajte gaudu i zapecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UBEDLJIVO NAJBOLJI RUČAK Začinjeno jelo od piletine u paradajz sosu
Izdašan ručak koji ćete imati za dva dana.
BRZO JELO OD PILETINE Sočni zalogaji od mesa u ljutom sosu popraviće vam raspoloženje posle napornog dana
Ako jelo spremate i za decu, umesto ljute začinske paprike, stavite slatku.
SOČNI PILEĆI RAŽNJIĆI S POVRĆEM Rapsodija letnjih ukusa stiže iz tiganja za pola sata!
U toplim danima svima se jede lagana hrana. Ovi ražnjići su pravi izbor. Zasitiće vas, a jelo je zdravo.
POHOVANE ŠNICLE SA SUSAMOM Ovako pripremljeno belo meso je mekano, sočno i veoma ukusno
Poslužite ga uz pire krompir i sezonsku salatu.
OBOJITE JAJA U ZELENO Tehnika je potpuno prirodna, a dobićete brojne pohvale
Tehnika je potpuno prirodna a ispašče prelepa.
POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Sočno jelo koje se pravi brzo i lako, a govori 5 jezika
Savršen spoj mesa i povrća raspametiće i one izbirljive.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U TESTO Narašće kao ludo, a kiflice će biti mekane danima
Jednostavna namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji, dodaće mekoću vašem pecivu i biće sveže danima.
Komentari (0)