SVE IMA Piletina u sosu od povrća prelivena kačkavaljem, savršen ručak
Uz ovo jelo vam ništa više ne treba.

Sastojci:
6 pilećih bataka
2 prstohvata karija
biber, so
100 ml belog vina
Za sos:
6 stabljika celera
1 crni luk
1 šargarepa
80 ml belog vina
3 kašike kukuruznog brašna
50 ml maslinovog ulja
3 kašike majoneza
100 g krem sira
Za dekoraciju:
200 g gaude
Priprema:
Marinirajte batake u belom vinu, kariju, biberu i prstohvatu soli. Ostavite da odstoje u frižideru pola sata. Za sos iseckajte povrće i pržite na maslinovom ulju 10 minuta s malo soli. Sipajte belo vino i kuvajte dok ne ispari. Stavite batake, sipajte preostalo vino i kuvajte dok ne ispari. Sipajte vodu da prekrije meso i ostavite da se kuva na srednjoj vatri 20-25 minuta. Gotove batake izvadite, a ostalo ispasirajte zajedno s majonezom i krem sirom. Pomešajte kukuruzno brašno s malo hladne vode i sipajte u krem, mešajte dok se ne zgusne. U posudu za pečenje stavite batake i prelijte kremom. Odozgo narendajte gaudu i zapecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

UBEDLJIVO NAJBOLJI RUČAK Začinjeno jelo od piletine u paradajz sosu
Izdašan ručak koji ćete imati za dva dana.

PILETINA SA PATLIDŽANOM Sos daje poseban šmek, a nikad kremastiju niste jeli
Savršen spoj mesa i povrća, u jelu koje ostavlja bez daha.

PILETINA U SLASNOM SOSU Jelo koje se ne odbija, nestaje sa stola odmah, a meso se lepi za prste
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.

BRZO JELO OD PILETINE Sočni zalogaji od mesa u ljutom sosu popraviće vam raspoloženje posle napornog dana
Ako jelo spremate i za decu, umesto ljute začinske paprike, stavite slatku.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.

PICA TROUGLIĆI Savršeni za lepo veče sa prijateljima, razgrabiće se čim se postave
Najbolje služite uz šolju jogurta.

FUNGI PASTA Kremasta i slasna, jedini recept koji će vam trebati za italijanski specijalitet
Polizaćete prste koliko je ukusno.
Komentari (0)