SVE IMA Piletina u sosu od povrća prelivena kačkavaljem, savršen ručak
Uz ovo jelo vam ništa više ne treba.
Sastojci:
6 pilećih bataka
2 prstohvata karija
biber, so
100 ml belog vina
Za sos:
6 stabljika celera
1 crni luk
1 šargarepa
80 ml belog vina
3 kašike kukuruznog brašna
50 ml maslinovog ulja
3 kašike majoneza
100 g krem sira
Za dekoraciju:
200 g gaude
Priprema:
Marinirajte batake u belom vinu, kariju, biberu i prstohvatu soli. Ostavite da odstoje u frižideru pola sata. Za sos iseckajte povrće i pržite na maslinovom ulju 10 minuta s malo soli. Sipajte belo vino i kuvajte dok ne ispari. Stavite batake, sipajte preostalo vino i kuvajte dok ne ispari. Sipajte vodu da prekrije meso i ostavite da se kuva na srednjoj vatri 20-25 minuta. Gotove batake izvadite, a ostalo ispasirajte zajedno s majonezom i krem sirom. Pomešajte kukuruzno brašno s malo hladne vode i sipajte u krem, mešajte dok se ne zgusne. U posudu za pečenje stavite batake i prelijte kremom. Odozgo narendajte gaudu i zapecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UBEDLJIVO NAJBOLJI RUČAK Začinjeno jelo od piletine u paradajz sosu
Izdašan ručak koji ćete imati za dva dana.
PILETINA U MLEKU UKUSOM BUDI SVA ČULA Ukućani će stajati u redu za još
Mekana i sočna, a bićete siti satima.
PILETINA SA PATLIDŽANOM Sos daje poseban šmek, a nikad kremastiju niste jeli
Savršen spoj mesa i povrća, u jelu koje ostavlja bez daha.
PILETINA U SLASNOM SOSU Jelo koje se ne odbija, nestaje sa stola odmah, a meso se lepi za prste
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)