SVE IMA Piletina u sosu od povrća prelivena kačkavaljem, savršen ručak

Trpeza/ V.V.

11:30

Sezonski recepti 0

Uz ovo jelo vam ništa više ne treba.

SVE IMA Piletina u sosu od povrća prelivena kačkavaljem, savršen ručak
Shutterstock

Sastojci:

6 pilećih bataka

2 prstohvata karija

biber, so

100 ml belog vina

Za sos:

6 stabljika celera

1 crni luk

1 šargarepa

80 ml belog vina

3 kašike kukuruznog brašna

50 ml maslinovog ulja

3 kašike majoneza

100 g krem sira

Za dekoraciju:

200 g gaude

Priprema:

Marinirajte batake u belom vinu, kariju, biberu i prstohvatu soli. Ostavite da odstoje u frižideru pola sata. Za sos iseckajte povrće i pržite na maslinovom ulju 10 minuta s malo soli. Sipajte belo vino i kuvajte dok ne ispari. Stavite batake, sipajte preostalo vino i kuvajte dok ne ispari. Sipajte vodu da prekrije meso i ostavite da se kuva na srednjoj vatri 20-25 minuta. Gotove batake izvadite, a ostalo ispasirajte zajedno s majonezom i krem sirom. Pomešajte kukuruzno brašno s malo hladne vode i sipajte u krem, mešajte dok se ne zgusne. U posudu za pečenje stavite batake i prelijte kremom. Odozgo narendajte gaudu i zapecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading