POSNO JELO Pijani šaran sa pirinčem, najbolji koji ste jeli!
Pripremite odličan vikend ručak.
Sastojci:
2 kg šarana
500 g pirinča
200 ml belog vina
1 crni luk
3 čena belog luka
1 kašičica suvog biljnog začina
1 kašika peršuna
Priprema:
Očišćenog šarana ostavite u marinadi pripremljenoj od belog vina, iseckanog belog luka i suvog biljnog začina najmanje pola sata. Stavite u pleh i pecite petnaestak minuta na 250 stepeni. Na ulju propržite pirinač s crnim lukom, nalijte vodom i dinstajte nekoliko minuta, pa začinite. Izvadite šarana, oko njega složite pirinač, prelijte marinadom i pecite još 45 minuta.
Možda vas zanima:
POSNI RUČAK ZA ZAUZETE Orada iz rerne sa začinima, prste da poližeš!
Ukusan i zdrav ručak koji će biti gotov za pola sata.
SUPER IDEJA ZA RUČAK Ukusna pohovana riba, ali posna
Vikend je pravo vreme da pripremite sami ukusan ručak.
SAVRŠEN POSNI RUČAK Sočna pastrmka iz rerne, pečena na povrću
Poslužite ribu dok je topla i uživajte u ukusima.
DANAS SPREMITE OSLIĆ KUVAN U VINU Super ideja za ukusan posni ručak
Dijetalno jelo koje se lako sprema.
PITA SA PAPRIKAMA Ovako je prave u Vranju, a ukućani će stajati u redu za još koliko je sočna
Držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
DOMAĆI GIROS Sočan i slasan obrok koji pomera granice dobrog ukusa
Omiljeno jelo sa letovanja od sada možete da pravite i kod svoje kuće.
SOČNO PEČENO MESO Moguće je, treba vam samo ova namirnica, biće mekano kao duša
Ako želite da pečeno meso bude sočno primenite ovaj jednostavan trik, i bićete raspamećeni koliko je ukusno.
HAŠURE Turski specijalitet nastao posle potopa Zemlje, u sočnom spoju različitih ukusa
Legenda smatra da je ovaj turski specijalitet najstariji desert na svetu, a ako želite da se uverite da li je zaista toliko dobar, najbolje napravite i probajte.
ČOKOLADNI SMUTI ZA DORUČAK I DOBAR IZGLED Recept glumice Dženifer Aniston oduševio fanove, svi ga prave
Ukusan i zdrav doručak po receptu čuvene glumice, poznate po dobrom zdravlju i vitkoj liniji.
Komentari (0)