POSNO JELO Pijani šaran sa pirinčem, najbolji koji ste jeli!
Pripremite odličan vikend ručak.
Sastojci:
2 kg šarana
500 g pirinča
200 ml belog vina
1 crni luk
3 čena belog luka
1 kašičica suvog biljnog začina
1 kašika peršuna
Priprema:
Očišćenog šarana ostavite u marinadi pripremljenoj od belog vina, iseckanog belog luka i suvog biljnog začina najmanje pola sata. Stavite u pleh i pecite petnaestak minuta na 250 stepeni. Na ulju propržite pirinač s crnim lukom, nalijte vodom i dinstajte nekoliko minuta, pa začinite. Izvadite šarana, oko njega složite pirinač, prelijte marinadom i pecite još 45 minuta.
Možda vas zanima:
POSNI RUČAK ZA ZAUZETE Orada iz rerne sa začinima, prste da poližeš!
Ukusan i zdrav ručak koji će biti gotov za pola sata.
SUPER IDEJA ZA RUČAK Ukusna pohovana riba, ali posna
Vikend je pravo vreme da pripremite sami ukusan ručak.
SAVRŠEN POSNI RUČAK Sočna pastrmka iz rerne, pečena na povrću
Poslužite ribu dok je topla i uživajte u ukusima.
DANAS SPREMITE OSLIĆ KUVAN U VINU Super ideja za ukusan posni ručak
Dijetalno jelo koje se lako sprema.
ČIKAŠKA PITA PICA Gurmansko jelo bogatog nadeva i hrskavog testa, drugačije od svega što ste probali
Jelo između pite i pice specijalitet je grada Čikaga, a svaki zalogaj je raj za nepca.
BEGOVA ČORBA Kraljica čorbi u bosanskoj kuhinji ukusa koji se pamti
Okrepiće organizam svakim zalogajem.
AKO ŽELITE JAJA U BOJI BOŽURA ISPROBAJTE OVU TEHNIKU Uspeće i deci, a ispadnu prelepa
Jednostavna tehnika farbanja jaja uspeće svima a fenomenalna ljubičasta boja božura oduševiće ukućane.
MENEMEN Sočno jelo iz Sulejmanovog harema koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Turski gurmanski specijalitet najbolje služite za doručak.
POSNA BANOFI PITA Nepečena kremasta poslastica sa bananama idealna za sva veselja
Posna banofi pita osvojiće vas na prvi zalogaj.
Komentari (0)