POSNO JELO Pijani šaran sa pirinčem, najbolji koji ste jeli!
Pripremite odličan vikend ručak.
Sastojci:
2 kg šarana
500 g pirinča
200 ml belog vina
1 crni luk
3 čena belog luka
1 kašičica suvog biljnog začina
1 kašika peršuna
Priprema:
Očišćenog šarana ostavite u marinadi pripremljenoj od belog vina, iseckanog belog luka i suvog biljnog začina najmanje pola sata. Stavite u pleh i pecite petnaestak minuta na 250 stepeni. Na ulju propržite pirinač s crnim lukom, nalijte vodom i dinstajte nekoliko minuta, pa začinite. Izvadite šarana, oko njega složite pirinač, prelijte marinadom i pecite još 45 minuta.
Možda vas zanima:
ZDRAV RUČAK Šaran pečen u rerni na jastuku od pirinča i luka, jelo kome niko neće naći manu!
Posno jelo koje će vas oduševiti.
POSNI RUČAK ZA ZAUZETE Orada iz rerne sa začinima, prste da poližeš!
Ukusan i zdrav ručak koji će biti gotov za pola sata.
SUPER IDEJA ZA RUČAK Ukusna pohovana riba, ali posna
Vikend je pravo vreme da pripremite sami ukusan ručak.
SAVRŠEN POSNI RUČAK Sočna pastrmka iz rerne, pečena na povrću
Poslužite ribu dok je topla i uživajte u ukusima.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)