UKUSNA TESTENINA SA BLITVOM Ručak za 20 minuta koji ćete obožavati
Umesto blitve možete staviti spanać.
Sastojci:
300 g testenine u obliku školjkica
300 g blitve
2 čena belog luka
100 ml pavlake za kuvanje
1 kašičica mešavine biljnih začina
1 kašičica soli
Priprema: Blitvu očistiti, oprati i krupnije iseći. Staviti da se kuva na najslabijoj vatri oko 10 minuta. Ocediti od vode. Skuvati testeninu u slanoj vodi. Blitvu sitno iseckati. Iseći beli luk. U šerpu zagrejati malo ulja, dodati beli luk i pržiti pola minuta. Dodati usitnjenu blitvu i pržiti dva minuta. Na kraju dodati pavlaku i začine i ostaviti nekoliko minuta da se dinsta, povremeno mešajući. Kuvanu testeninu ocediti od vode i pomešati sa pripremljenom blitvom.
Možda vas zanima:
IDEJA ZA RUČAK Testenina sa piletinom I paradajzom, lagani obrok, a odlično zasiti
Ukusan ručak koji se brzo sprema.
OMILJENO JELO Fenomenalna pasta sa pečurkama i pančetom oduševi sve koji je probaju!
Jelo koji se sprema za svega 15 minuta.
BRZI RUČAK Pasta sa gotovim pesto sosom biće na stolu za samo 10 minuta!
Kada nemate vremena za kuvanje, napravite ovo jelo.
PREDLOG ZA RUČAK Najbrži recept za testeninu sa kačkavaljem koja se pravi u jednoj šerpi
Ukusno jelo koje može biti bilo koji obrok kada imate malo vremena za pripremu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)