OMILJENO JELO Fenomenalna pasta sa pečurkama i pančetom oduševi sve koji je probaju!
Jelo koji se sprema za svega 15 minuta.
Sastojci:
500 g testenine po želji
400 g šampinjona
150 g pančete
200 ml vina
5 kašika kisele pavlake
1 kašika putera
1 crni luk
2 čena belog luka
100 g parmezana
Priprema:
Skuvajte testeninu. Istopite puter na srednjoj vatri, dodaj iseckan crni luk, dinstajte dva minuta, pa dodajte iseckan beli luk. Dinstajte dva minuta i dodajte pančetu iseckanu na kockice. Kada pusti masnoću, dodajte pečurke iseckane na kriške. Dinstajte dok ne ispari tečnost i pečurke omekšaju. Sipajte vino i kad ispari sklonite s vatre. Po ukusu začinite. Umešajte testeninu i pavlaku, servirajte i pospite parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSNA TESTENINA SA BLITVOM Ručak za 20 minuta koji ćete obožavati
Umesto blitve možete staviti spanać.
BRZI ŠPAGETI SA TUNJEVINOM Dok se skuva testenina vi napravite preliv!
Ukusno jelo za radne dane, kada ste u žurbi.
KRCKAV SPOLJA, ISTOPLJEN UNUTRA Neverovatno ukusan pohovani kačkavalj
Toplo predjelo, idealno za gurmane.
NA STOLU JE ZA POLA SATA Neodoljivo mirisni i ukusni špageti sa pesto sosom
Umesto špageta možete koristiti bilo koju drugu vrstu testenine.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)