OMILJENO JELO Fenomenalna pasta sa pečurkama i pančetom oduševi sve koji je probaju!
Jelo koji se sprema za svega 15 minuta.
Sastojci:
500 g testenine po želji
400 g šampinjona
150 g pančete
200 ml vina
5 kašika kisele pavlake
1 kašika putera
1 crni luk
2 čena belog luka
100 g parmezana
Priprema:
Skuvajte testeninu. Istopite puter na srednjoj vatri, dodaj iseckan crni luk, dinstajte dva minuta, pa dodajte iseckan beli luk. Dinstajte dva minuta i dodajte pančetu iseckanu na kockice. Kada pusti masnoću, dodajte pečurke iseckane na kriške. Dinstajte dok ne ispari tečnost i pečurke omekšaju. Sipajte vino i kad ispari sklonite s vatre. Po ukusu začinite. Umešajte testeninu i pavlaku, servirajte i pospite parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSNA TESTENINA SA BLITVOM Ručak za 20 minuta koji ćete obožavati
Umesto blitve možete staviti spanać.
BRZI ŠPAGETI SA TUNJEVINOM Dok se skuva testenina vi napravite preliv!
Ukusno jelo za radne dane, kada ste u žurbi.
KRCKAV SPOLJA, ISTOPLJEN UNUTRA Neverovatno ukusan pohovani kačkavalj
Toplo predjelo, idealno za gurmane.
NA STOLU JE ZA POLA SATA Neodoljivo mirisni i ukusni špageti sa pesto sosom
Umesto špageta možete koristiti bilo koju drugu vrstu testenine.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)