ČORBA OD GRAŠKA Probajte drugačiji recept, sa začinom koji jelu daje poseban šmek

Trpeza/ V.V.

19:15

Sezonski recepti 0

Skuvajte grašak sa nanom i poslužite ga sa parmezanom.

ČORBA OD GRAŠKA Probajte  drugačiji recept, sa začinom koji jelu daje poseban šmek
Shutterstock

Sastojci:

500 g graška (svežeg ili zamrznutog)

1 kašičica maslinovog ulja

1 kašika putera

1 crni luk

1 čen belog luka

1 kašičica iseckane sveže nane

1 l bujona od povrća

50 g parmezana

So, biber

Priprema:

U šerpi, na srednje jakoj vatri, istopite puter i dodajte maslinovo ulje. Sitno iseckajte crni luk, propržite da omekša. Ubacite čen belog luka, sitno iseckan. Nastavite da pržite još tri minuta. Sipajte ¾ graška, ¾ bujona od povrća i nanu. Poklopite šerpu i na srednje jakoj vatri krčkajte 10-15 minuta. Sipajte supu u blender i ispasirajte. Vratite u šerpu, dodajte preostali grašak i bujon, posolite, pobiberite, kuvajte još 5 minuta. Služite posutu rendanim parmezanom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading