LESKOVAČKA MUĆKALICA Južnjački specijalitet je savršeno letnje jelo, a napravi se začas!

Vesna Vukadinović

08:00

Sezonski recepti 0

Jelo koje može da se jede za bilo koji obrok.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

500 g svinjskog mesa

250 g crnog luka

4 sveže paprike

3 paradajza

so, biber, peršun

1 ljuta papričica

Priprema:

Meso iseći na kockice i ispržiti u teflonskom tiganju bez ulja. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk isečen na rebarca. Dodati papriku sečenu na rezance i iseckan paradajz, pa dinstati na tihoj vatri dok paprika omekša. Dodati isprženo meso i zajedno krčkati 20-30 minuta. Začiniti solju i biberom, dodati oseckanu ljutu papričicu. Zapeći u rerni desetak minuta. Posuti seckanim peršunom pre služenja.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading