ODLIČAN RUČAK Riba u testu od piva, krckava spolja, a sočna unutra

Trpeza/ V.V.

19:00

Sezonski recepti 0

Poslužite uz kuvani krompir ili salatu.

ODLIČAN RUČAK Riba u testu od piva, krckava spolja, a sočna unutra
Shutterstock

Sastojci:

400 g fileta oslića

120 g brašna

100 ml piva

1 jaje

1 belance

1 kašičica mlevene paprike

1 kašičica soli

Priprema:

So, brašno, jaja, so i pivo sjediniti u glatko testo. Pokriti i ostaviti da odstoji 20 minuta. Ponovo izmešati i dodati umućeno belance. Umešati ga varjačom. Ribu operite, osušite ubrusom, posolite. Umočite svaki komad ribe u testo i pržite na zagrejanom ulju sa svake strane po tri minuta. Izvadite na salvetu da upije višak ulja.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading