SUPER JELO Musaka od oslića, sa povrćem i pavlakom, zapečena u rerni, ma prste da poližeš!

Vesna Vukadinović

18:01

Sezonski recepti 0

Zdrav obrok koji ćete obožavati.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

3 paradajza

500 g fileta oslića (ili druge ribe)

180 ml kisele pavlake

1 crni luk

1 paprika

2 čena belog luka

4 kriške hleba

1 kašika seckanog peršuna

50 g narendanog kačkavalja

100 ml belog vina

So, biber

Priprema:

Paradajz i crni luk isecite na kriške, papriku na kolutove. Beli luk sitno iseckajte. Hlebu odstranite koricu pa ga isecite na kockice. Ribu posolite i pobiberite po ukusu i stavite u pleh. Prelijte vinom. Premažite pavlakom i odozgo rasporedite oba luka i paradajz, a zatim kockice hleba. Pospite kačkavaljem i peršunom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading