OVAKO NEMA MIRISA U KUĆI Pastrmka na mladim krompirićima, pečena u rerni

Trpeza/ V.V.

13:30

Zdravi zalogaji 0

Riba pripremljena na ovaj način je sočna i veoma ukusna.

Riba
Shutterstock

Sastojci:

1 kg mladog krompira

2 pastrmke

2 grančice svežeg ruzmarina

5 čena belog luka

1 limun

svež bosiljak, peršun

maslinovo ulje

Priprema:

Očišćenu, opranu i osušenu ribu zasecite s obe strane na tri mesta. Narendajte koru limuna. Posolite i pobiberite ribu spolja i iznutra, prelijte s dve kašike maslinovog ulja i malo limunovog soka i pospite polovinom limunove kore. U svaku ribu po jedan čen belog luka, grančicu ruzmarina, listić bosiljka, malo peršina i krišku limuna. Krompir oljuštite i isecite na polovine ako je potrebno. Posolite po ukusu, dodajte iseckano preostalo začinsko bilje. Prelijte s dve kašike maslinovog ulja, dodajte koru pola limuna. Promešajte i stavite u pleh. Dodajte ostatak belog luka i pecite oko 20 minuta u rerni na 200 stepeni. Tada na krompir položite ribu. Pecite još oko pola sata. Poslužite odmah.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading