OVAKO NEMA MIRISA U KUĆI Pastrmka na mladim krompirićima, pečena u rerni
Riba pripremljena na ovaj način je sočna i veoma ukusna.

Sastojci:
Možda vas zanima:

SUPER JELO Musaka od oslića, sa povrćem i pavlakom, zapečena u rerni, ma prste da poližeš!
Zdrav obrok koji ćete obožavati.

PROLEĆNO JELO Mladi krompir sa slaninicom, jednostavan, ukusan i jeftin obrok
Ručak koji će brzo biti na stolu, a potrebna vam je još samo salata.

ODLIČAN RUČAK Riba u testu od piva, krckava spolja, a sočna unutra
Poslužite uz kuvani krompir ili salatu.

SAVRŠEN POSNI RUČAK Sočna pastrmka iz rerne, pečena na povrću
Poslužite ribu dok je topla i uživajte u ukusima.
1 kg mladog krompira
2 pastrmke
2 grančice svežeg ruzmarina
5 čena belog luka
1 limun
svež bosiljak, peršun
maslinovo ulje
Priprema:
Očišćenu, opranu i osušenu ribu zasecite s obe strane na tri mesta. Narendajte koru limuna. Posolite i pobiberite ribu spolja i iznutra, prelijte s dve kašike maslinovog ulja i malo limunovog soka i pospite polovinom limunove kore. U svaku ribu po jedan čen belog luka, grančicu ruzmarina, listić bosiljka, malo peršina i krišku limuna. Krompir oljuštite i isecite na polovine ako je potrebno. Posolite po ukusu, dodajte iseckano preostalo začinsko bilje. Prelijte s dve kašike maslinovog ulja, dodajte koru pola limuna. Promešajte i stavite u pleh. Dodajte ostatak belog luka i pecite oko 20 minuta u rerni na 200 stepeni. Tada na krompir položite ribu. Pecite još oko pola sata. Poslužite odmah.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

PUDING SA JABUKAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE Lagani voćni desert koji će vas osvežiti u trenu
Mirisan desert neponovljivog ukusa.

MAČA LATE Zdrav i ukusan napitak razbudiće vas u momentu, za savršeno jutro
Umesto kokosovog, možete da sipate bilo koje biljno mleko.

ZAPEČENE PALAČINKE SA JABUKAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
Sočne i slasne, zamirisaće cela kuća.

VEGANSKA TORTA BEZ PEČENJA Miriše na kokos i budi sva čula, a uspeva bukvalno svima
Neodoljiva poslastica gotova za tili čas, a osvaja od prvog zalogaja.

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.
Komentari (0)