OVAKO NEMA MIRISA U KUĆI Pastrmka na mladim krompirićima, pečena u rerni
Riba pripremljena na ovaj način je sočna i veoma ukusna.
![Riba](/data/images/2023-05-24/55514_orada-riba-shutterstock-126460601_f.jpg?timestamp=1684879200)
Sastojci:
1 kg mladog krompira
2 pastrmke
2 grančice svežeg ruzmarina
5 čena belog luka
1 limun
svež bosiljak, peršun
maslinovo ulje
Priprema:
Očišćenu, opranu i osušenu ribu zasecite s obe strane na tri mesta. Narendajte koru limuna. Posolite i pobiberite ribu spolja i iznutra, prelijte s dve kašike maslinovog ulja i malo limunovog soka i pospite polovinom limunove kore. U svaku ribu po jedan čen belog luka, grančicu ruzmarina, listić bosiljka, malo peršina i krišku limuna. Krompir oljuštite i isecite na polovine ako je potrebno. Posolite po ukusu, dodajte iseckano preostalo začinsko bilje. Prelijte s dve kašike maslinovog ulja, dodajte koru pola limuna. Promešajte i stavite u pleh. Dodajte ostatak belog luka i pecite oko 20 minuta u rerni na 200 stepeni. Tada na krompir položite ribu. Pecite još oko pola sata. Poslužite odmah.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-07-06/58718_oslic-shutterstock-494113663_f.jpg)
SUPER JELO Musaka od oslića, sa povrćem i pavlakom, zapečena u rerni, ma prste da poližeš!
Zdrav obrok koji ćete obožavati.
![kulinarski zalogaji](/data/images/2023-06-11/57003_mladi-krompir-sa-slaninom-shutter_f.jpeg)
PROLEĆNO JELO Mladi krompir sa slaninicom, jednostavan, ukusan i jeftin obrok
Ručak koji će brzo biti na stolu, a potrebna vam je još samo salata.
![ODLIČAN RUČAK Riba u testu od piva, krckava spolja, a sočna unutra](/data/images/2023-04-05/50629_riba-shutterstock-1937641414_f.jpg)
ODLIČAN RUČAK Riba u testu od piva, krckava spolja, a sočna unutra
Poslužite uz kuvani krompir ili salatu.
![SAVRŠEN POSNI RUČAK Sočna pastrmka iz rerne, pečena na povrću](/data/images/2023-02-27/47523_pastrmka-shutterstock-2182465225_f.jpg)
SAVRŠEN POSNI RUČAK Sočna pastrmka iz rerne, pečena na povrću
Poslužite ribu dok je topla i uživajte u ukusima.
![BENEDIKT JAJA Klasični doručak koji nikada ne izlazi iz mode!](/data/images/2023-03-16/48936_david-b-townsend-iqsdsfo9uui-unsplash_f.jpg)
BENEDIKT JAJA Klasični doručak koji nikada ne izlazi iz mode!
Priprema možda deluje kao izazov, ali uz dobar recept i malo strpljenja, lako možete napraviti ovo jelo kod kuće
![sok](/data/images/2023-04-21/52243_hanne-hoogendam-b5q-4lqjzkq-unsplash_f.jpg)
DOMAĆI SOK OD ZOVE Osvežavajući napitak, ukusan i prirodan bez veštačkih dodataka
Sok od zove je jedan od omiljenih prirodnih napitaka, poznat po svom osvežavajućem ukusu i brojnim zdravstvenim benefitima. Priprema je jednostavna, a rezultat je ukusan i prirodan sok bez veštačkih dodataka.
![salata](/data/images/2025-02-05/113205_shutterstock-2022687371_f.jpg)
SALATA SA PEČENIM PAPRIKAMA, LEBLEBIJAMA I MINI MOCARELOM Dodajte malo bosiljka po ukusu i uživancija je zagarantovana
So, maslinovo ulje i jabukovo sirće dodajte po ukusu.
![kaša](/data/images/2024-10-29/104531_cia-shutterstock-2152830655_f.jpg)
ZDRAV I UKUSAN DORUČAK ZA ENERGIČAN POČETAK DANA Brzo i ukusno, za zaposlene ljude!
Predlažemo ukusan i brz doručak, ovsenu kašu sa voćem i orasima
![pasulj](/data/images/2025-02-04/113123_shutterstock-2569944811_f.jpg)
STARINSKO JELO SA SAVREMENIM DODACIMA Beli pasulj sa bebi spanaćem je apsolutna fantazija, spremite ga što pre
Servirajte odmah sa prepečenim hrskavim hlebom...
Komentari (0)