OVAKO NEMA MIRISA U KUĆI Pastrmka na mladim krompirićima, pečena u rerni
Riba pripremljena na ovaj način je sočna i veoma ukusna.
Sastojci:
1 kg mladog krompira
2 pastrmke
2 grančice svežeg ruzmarina
5 čena belog luka
1 limun
svež bosiljak, peršun
maslinovo ulje
Priprema:
Očišćenu, opranu i osušenu ribu zasecite s obe strane na tri mesta. Narendajte koru limuna. Posolite i pobiberite ribu spolja i iznutra, prelijte s dve kašike maslinovog ulja i malo limunovog soka i pospite polovinom limunove kore. U svaku ribu po jedan čen belog luka, grančicu ruzmarina, listić bosiljka, malo peršina i krišku limuna. Krompir oljuštite i isecite na polovine ako je potrebno. Posolite po ukusu, dodajte iseckano preostalo začinsko bilje. Prelijte s dve kašike maslinovog ulja, dodajte koru pola limuna. Promešajte i stavite u pleh. Dodajte ostatak belog luka i pecite oko 20 minuta u rerni na 200 stepeni. Tada na krompir položite ribu. Pecite još oko pola sata. Poslužite odmah.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPER JELO Musaka od oslića, sa povrćem i pavlakom, zapečena u rerni, ma prste da poližeš!
Zdrav obrok koji ćete obožavati.
PROLEĆNO JELO Mladi krompir sa slaninicom, jednostavan, ukusan i jeftin obrok
Ručak koji će brzo biti na stolu, a potrebna vam je još samo salata.
ODLIČAN RUČAK Riba u testu od piva, krckava spolja, a sočna unutra
Poslužite uz kuvani krompir ili salatu.
SAVRŠEN POSNI RUČAK Sočna pastrmka iz rerne, pečena na povrću
Poslužite ribu dok je topla i uživajte u ukusima.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)