RIBA SA ČERI PARADAJZOM Zapečena u rerni, pliva u mirišljavom sosu
Zdrav i ukusan ručak za celu porodicu.
Sastojci:
300 g čeri paradajza
500 g fileta oslića (ili druge ribe)
180 ml kisele pavlake
½ veze mladog luka
2 čena belog luka
4 kriške hleba
1 kašika seckanog peršuna
50 g narendanog kačkavalja
100 ml belog vina
So, biber
Shutterstock
Priprema:
Paradajz presecite na pola, a mladi luk na kolutove. Beli luk sitno iseckajte. Hlebu odstranite koricu pa ga isecite na kockice. Ribu posolite i pobiberite po ukusu i stavite u pleh. Prelijte vinom. Premažite pavlakom i odozgo rasporedite oba luka i paradajz, kao i kockice hleba. Pospite kačkavaljem i peršunom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPER JELO Musaka od oslića, sa povrćem i pavlakom, zapečena u rerni, ma prste da poližeš!
Zdrav obrok koji ćete obožavati.
ZDRAVO I SLASNO Pečena pastrmka začinjena ruzmarinom, lagana i hrskava u isto vreme
Odličan ručak ili večera koja je brzo gotova.
ODLIČAN RUČAK Riba u testu od piva, krckava spolja, a sočna unutra
Poslužite uz kuvani krompir ili salatu.
SAVRŠEN POSNI RUČAK Sočna pastrmka iz rerne, pečena na povrću
Poslužite ribu dok je topla i uživajte u ukusima.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)