RIBA SA ČERI PARADAJZOM Zapečena u rerni, pliva u mirišljavom sosu

Trpeza/ V.V.

17:00

Sezonski recepti 0

Zdrav i ukusan ručak za celu porodicu.

RIBA SA ČERI PARADAJZOM Zapečena u rerni, pliva u mirišljavom sosu
Shutterstock

Sastojci:

300 g čeri paradajza

500 g fileta oslića (ili druge ribe)

180 ml kisele pavlake

½ veze mladog luka

2 čena belog luka

4 kriške hleba

1 kašika seckanog peršuna

50 g narendanog kačkavalja

100 ml belog vina

So, biber

RIBA SA ČERI PARADAJZOM Zapečena u rerni, pliva u mirišljavom sosu Shutterstock
 

Priprema:

Paradajz presecite na pola, a mladi luk na kolutove. Beli luk sitno iseckajte. Hlebu odstranite koricu pa ga isecite na kockice. Ribu posolite i pobiberite po ukusu i stavite u pleh. Prelijte vinom. Premažite pavlakom i odozgo rasporedite oba luka i paradajz, kao i kockice hleba. Pospite kačkavaljem i peršunom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading