POSNI RIBLJI LONAC od bele morske ribe potrajaće bar tri dana
Riblji paprikaš je pravi delikates, a najbolji je ako se sprema od više vrsta rečne ribe. OVa verzija pak sadrži morsku, belu ribu koja daje svilenkastu teksturu i posebnu aromu jelu.
Riblji lonac
Sastojci:
600 g fileta bele ribe
2 crvena luka
4 čena belog luka
1 crvena babura
1 ljuta papričica
1 veća konzerva pelata
2 dl kokosovog mleka
1 veza peršuna
2 kašike mlevene paprike
1 limun
1 dl povrtnog bujona
1 kašika ulja
so, biber
biozačin
Priprema:
Filete oslića odmrznite, dobro ih prosušite ubrusom, isecite na šnicle i istrljajte biozačinom. Crveni luk isecite na rebarca, papriku na trake, a beli luk što sitnije. Na ulju prodinstajte rebarca crvenog luka i trake paprike.Dodajte seckane beli luk i papričicu, promešajte i po potrebi dodajte povrtni bujon. Kad povrće omekša, dodajte mu pelat, začine i mlevenu papriku. Dobro promešajte, pustite da baci ključ, pa dodajte kokosovo mleko. Odozgo poređajte filete ribe, poklopite i kuvajte na slaboj vatri dok meso ne omekša. Na kraju pospite sitno seckani peršun i dodajte limunov sok.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
Komentari (0)