POSNI RIBLJI LONAC od bele morske ribe potrajaće bar tri dana

alo.rs/I. V.

07:00

Sezonski recepti 0

Riblji paprikaš je pravi delikates, a najbolji je ako se sprema od više vrsta rečne ribe. OVa verzija pak sadrži morsku, belu ribu koja daje svilenkastu teksturu i posebnu aromu jelu.

POSNI RIBLJI LONAC od bele morske ribe potrajaće bar tri dana
Shutterstock

 

Riblji lonac

Sastojci:

600 g fileta bele ribe

2 crvena luka

4 čena belog luka

1 crvena babura

1 ljuta papričica

1 veća konzerva pelata

2 dl kokosovog mleka

1 veza peršuna

2 kašike mlevene paprike

1 limun

1 dl povrtnog bujona

1 kašika ulja

so, biber

biozačin

Priprema:

Filete oslića odmrznite, dobro ih prosušite ubrusom, isecite na šnicle i istrljajte biozačinom. Crveni luk isecite na rebarca, papriku na trake, a beli luk što sitnije. Na ulju prodinstajte rebarca crvenog luka i trake paprike.Dodajte seckane beli luk i papričicu, promešajte i po potrebi dodajte povrtni bujon. Kad povrće omekša, dodajte mu pelat, začine i mlevenu papriku. Dobro promešajte, pustite da baci ključ, pa dodajte kokosovo mleko. Odozgo poređajte filete ribe, poklopite i  kuvajte na slaboj vatri dok meso ne omekša. Na kraju pospite sitno seckani peršun i dodajte limunov sok.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

Komentari (0)

Loading