POSNI RIBLJI LONAC od bele morske ribe potrajaće bar tri dana
Riblji paprikaš je pravi delikates, a najbolji je ako se sprema od više vrsta rečne ribe. OVa verzija pak sadrži morsku, belu ribu koja daje svilenkastu teksturu i posebnu aromu jelu.
Riblji lonac
Sastojci:
600 g fileta bele ribe
2 crvena luka
4 čena belog luka
1 crvena babura
1 ljuta papričica
1 veća konzerva pelata
2 dl kokosovog mleka
1 veza peršuna
2 kašike mlevene paprike
1 limun
1 dl povrtnog bujona
1 kašika ulja
so, biber
biozačin
Priprema:
Filete oslića odmrznite, dobro ih prosušite ubrusom, isecite na šnicle i istrljajte biozačinom. Crveni luk isecite na rebarca, papriku na trake, a beli luk što sitnije. Na ulju prodinstajte rebarca crvenog luka i trake paprike.Dodajte seckane beli luk i papričicu, promešajte i po potrebi dodajte povrtni bujon. Kad povrće omekša, dodajte mu pelat, začine i mlevenu papriku. Dobro promešajte, pustite da baci ključ, pa dodajte kokosovo mleko. Odozgo poređajte filete ribe, poklopite i kuvajte na slaboj vatri dok meso ne omekša. Na kraju pospite sitno seckani peršun i dodajte limunov sok.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)