POSNI RIBLJI LONAC od bele morske ribe potrajaće bar tri dana
Riblji paprikaš je pravi delikates, a najbolji je ako se sprema od više vrsta rečne ribe. OVa verzija pak sadrži morsku, belu ribu koja daje svilenkastu teksturu i posebnu aromu jelu.

Riblji lonac
Sastojci:
600 g fileta bele ribe
2 crvena luka
4 čena belog luka
1 crvena babura
1 ljuta papričica
1 veća konzerva pelata
2 dl kokosovog mleka
1 veza peršuna
2 kašike mlevene paprike
1 limun
1 dl povrtnog bujona
1 kašika ulja
so, biber
biozačin
Priprema:
Filete oslića odmrznite, dobro ih prosušite ubrusom, isecite na šnicle i istrljajte biozačinom. Crveni luk isecite na rebarca, papriku na trake, a beli luk što sitnije. Na ulju prodinstajte rebarca crvenog luka i trake paprike.Dodajte seckane beli luk i papričicu, promešajte i po potrebi dodajte povrtni bujon. Kad povrće omekša, dodajte mu pelat, začine i mlevenu papriku. Dobro promešajte, pustite da baci ključ, pa dodajte kokosovo mleko. Odozgo poređajte filete ribe, poklopite i kuvajte na slaboj vatri dok meso ne omekša. Na kraju pospite sitno seckani peršun i dodajte limunov sok.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

SLANA ROZENKA Predjelo bez kojeg slava ne prolazi, a svi gosti ga vole
Slasno predjelo osvaja od prvog zalogaja.

ZOJA TORTA Poslastičarsko čudo zavolećete od prvog zalogaja, za prave ljubitelje čokolade
Čokoladna i raskošna poslastica raspametiće sve koji je budu probali.

UROŠ TORTA Starinska poslastica po receptu iz bakine sveske, raskošna i neodoljiva
Drugačija i ukusna, zavolećete je na prvi zalogaj.

DINASTIJA TORTA Poslastica luksuzna koliko i serija po kojoj je nazvana, za sve bitne događaje
Raskošna poslastica ulepšaće svaku svečanu trpezu.

ZAPEČENO BELO MESO SA ŠAMPINJONIMA Gurmansko jelo u pravoj eksploziji ukusa
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim.
Komentari (0)