PREDLOG ZA NEDELJNI RUČAK Rolnice od patlidžana sa mesom i šampinjonima
Jelo koje će sve oduševiti i ukusom i izgledom.
Sastojci:
2 plava patlidžana
200 g šampinjona
200 g mlevenog mesa po želji
1 crni luk
2 čena belog luka
200 ml bujona od povrća
1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Patlidžane iseći na krugove, posoliti i ostaviti da odstoje pola sata. Isprati ih i prosušiti ubrusom. U nauljen pleh poslagati patlidžane i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15 minuta (jednom ih okrenuti). Iseckani crni i beli luk propržiti na malo ulja, pa dodati iseckane šampinjone i mleveno meso i dinstati podlivajući bujonom. Dodati iseckan peršun i začiniti po ukusu solju i biberom. Ako je smesa suviše retka, u 50 ml vode dodati kašičicu brašna i umešati da se zgusne. Na svaki kolut patlidžana staviti malo fila, pa urolati. U nauljenu vatrostalnu posudu rasporediti ostatak fila i poslagati rolnice. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10 minuta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)