PREDLOG ZA NEDELJNI RUČAK Rolnice od patlidžana sa mesom i šampinjonima
Jelo koje će sve oduševiti i ukusom i izgledom.

Sastojci:
2 plava patlidžana
200 g šampinjona
200 g mlevenog mesa po želji
1 crni luk
2 čena belog luka
200 ml bujona od povrća
1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Patlidžane iseći na krugove, posoliti i ostaviti da odstoje pola sata. Isprati ih i prosušiti ubrusom. U nauljen pleh poslagati patlidžane i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15 minuta (jednom ih okrenuti). Iseckani crni i beli luk propržiti na malo ulja, pa dodati iseckane šampinjone i mleveno meso i dinstati podlivajući bujonom. Dodati iseckan peršun i začiniti po ukusu solju i biberom. Ako je smesa suviše retka, u 50 ml vode dodati kašičicu brašna i umešati da se zgusne. Na svaki kolut patlidžana staviti malo fila, pa urolati. U nauljenu vatrostalnu posudu rasporediti ostatak fila i poslagati rolnice. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10 minuta.

NEŽNA LAVANDA TORTA Kremasta i sočna poslastica nezaboravnog ukusa
Lagana i neodoljiva, nestaće sa stola čim se postavi.

SVRLJIŠKI BELMUŽ Evo kako da napravite zvanično najbolje jelo na svetu
Treba vam samo 3 sastojka, a proglašeno je za najbolje jelo na svetu.

VOĆNI MAFINI ZA PRAVO UŽIVANJE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a uspeva BAŠ svima
Najbolje služite uz voće ili sladoled.

GURMANSKA PITA SA JAGNJETINOM PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Savršenog ukusa, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Jednostavne pripreme i nikad slasnija, prste da poližete.

MESNI ROLAT SA JAJIMA Kada probate ovaj recept zaboravićete na sve ostale
Slasan i ukusan, savršen za Uskrs.
Komentari (0)