PREDLOG ZA NEDELJNI RUČAK Rolnice od patlidžana sa mesom i šampinjonima
Jelo koje će sve oduševiti i ukusom i izgledom.
Sastojci:
2 plava patlidžana
200 g šampinjona
200 g mlevenog mesa po želji
1 crni luk
2 čena belog luka
200 ml bujona od povrća
1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Patlidžane iseći na krugove, posoliti i ostaviti da odstoje pola sata. Isprati ih i prosušiti ubrusom. U nauljen pleh poslagati patlidžane i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15 minuta (jednom ih okrenuti). Iseckani crni i beli luk propržiti na malo ulja, pa dodati iseckane šampinjone i mleveno meso i dinstati podlivajući bujonom. Dodati iseckan peršun i začiniti po ukusu solju i biberom. Ako je smesa suviše retka, u 50 ml vode dodati kašičicu brašna i umešati da se zgusne. Na svaki kolut patlidžana staviti malo fila, pa urolati. U nauljenu vatrostalnu posudu rasporediti ostatak fila i poslagati rolnice. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10 minuta.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)