PREDLOG ZA NEDELJNI RUČAK Rolnice od patlidžana sa mesom i šampinjonima

Trpeza/ V.V.

11:30

Sezonski recepti 0

Jelo koje će sve oduševiti i ukusom i izgledom.

PREDLOG ZA NEDELJNI RUČAK Rolnice od patlidžana sa mesom i šampinjonima
Shutterstock

Sastojci:

2 plava patlidžana

200 g šampinjona

200 g mlevenog mesa po želji

1 crni luk

2 čena belog luka

200 ml bujona od povrća

1 kašika seckanog peršuna

Priprema:  

Patlidžane iseći na krugove, posoliti i ostaviti da odstoje pola sata. Isprati ih i prosušiti ubrusom. U nauljen pleh poslagati patlidžane i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15 minuta (jednom ih okrenuti). Iseckani crni i beli luk propržiti na malo ulja, pa dodati iseckane šampinjone i mleveno meso i dinstati podlivajući bujonom. Dodati iseckan peršun i začiniti po ukusu solju i biberom. Ako je smesa suviše retka, u 50 ml vode dodati kašičicu brašna i umešati da se zgusne. Na svaki kolut patlidžana staviti malo fila, pa urolati. U nauljenu vatrostalnu posudu rasporediti ostatak fila i poslagati rolnice. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10 minuta.

Komentari (0)

Loading