PREDLOG ZA NEDELJNI RUČAK Rolnice od patlidžana sa mesom i šampinjonima
Jelo koje će sve oduševiti i ukusom i izgledom.
Sastojci:
2 plava patlidžana
200 g šampinjona
200 g mlevenog mesa po želji
1 crni luk
2 čena belog luka
200 ml bujona od povrća
1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Patlidžane iseći na krugove, posoliti i ostaviti da odstoje pola sata. Isprati ih i prosušiti ubrusom. U nauljen pleh poslagati patlidžane i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15 minuta (jednom ih okrenuti). Iseckani crni i beli luk propržiti na malo ulja, pa dodati iseckane šampinjone i mleveno meso i dinstati podlivajući bujonom. Dodati iseckan peršun i začiniti po ukusu solju i biberom. Ako je smesa suviše retka, u 50 ml vode dodati kašičicu brašna i umešati da se zgusne. Na svaki kolut patlidžana staviti malo fila, pa urolati. U nauljenu vatrostalnu posudu rasporediti ostatak fila i poslagati rolnice. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10 minuta.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
Komentari (0)